Donderdag 08 Februari 2018 - 00:07

Wedstrijdverslag: Strijdend Sparta gaat in de slotfase onderuit in Utrecht

In de Galgenwaard, waar FC Utrecht in 2018 nog niet heeft weten te winnen, liggen er kansen voor Sparta. Na het gelijkspel tegen Excelsior zouden we het graag willen hebben dat onze Rotterdamse club ook een punt weet af te snoepen. Dat moet gebeuren met een gewijzigd elftal ten opzichte van afgelopen zondag. De nieuwe cultheld Huth krijgt weer een basisplaats en Sparta speelt met vijf verdedigers. Bart Vriends wurmt zich tussen Fischer en Chabot. Met op links Nelom en op rechts Holst. Verder speelde Duarte in plaats van Van Moorsel en speelde Friday en Ahannach als enige voorin.

Muurvast

Nadat de heer Higler het eerste fluitsignaal heeft laten klinken zag je een FC Utrecht dat met de volle druk naar voren ging spelen. Ze kregen in de eerste paar minuten al twee kansen, waar veel Spartanen al vreesden voor het oh zo makkelijk tikkend Utrecht. Echter leek het allemaal gevaarlijker dan dat het was, want naast dat Utrecht de bal constant in het bezit had, gaf Sparta weinig weg door onze Berlijnse muur. Aanvallend kon Sparta weinig brengen en was het vooral naar voren schieten en hopen dat de bal één keer goed valt. Sparta was daarmee ook één keer dreigend: Fred Friday kreeg de bal in de diepte gespeeld en hij wilde met een paar schijnbewegingen zijn directe tegenstander afschudden. Zijn schot aan de rechterkant van het zestienmetergebied miste vervolgens het doel en Sparta kon rusten met een 0-0 tussenstand. Het meest opvallende uit de eerste helft speelde zich af in minuut tien. Scheidsrechter Higler wist pas na tien minuten dat het witte onder shirt van Nelom hinderend was en stuurde hem uit het niets naar de zijlijn, waar Advocaat laaiend was op Higler. Terecht overigens, want dat kon hij voor de wedstrijd ook wel opmerken.

Sterk begin van de tweede helft

Sparta heeft na rust wat meer druk naar voren gelegd en zette FC Utrecht op eigen helft vast. Ze gunde de Domstedelingen geen tijd en we zaten er bovenop. Iets wat toch enorm werd gemist. Met alle strijd, passie en inzet creëerde Sparta zelfs kansen, en dat waren niet de minste ook. In de 49e minuut kreeg Friday de bal op de rand van de zestien in de voeten en wipte hij de bal heel slim over de verdediging van Utrecht heen. Daar stond de opkomende Holst die de bal in één keer uit de lucht moest schieten. Helaas schoot hij recht op Jensen af.

Na deze kans bleef de druk aanhouden en kreeg Ahannach in de 53e minuut ook een goede mogelijkheid. Nelom gaf over links voor op Fred Friday, die terug kopte op de inlopende Ahannach. Hij kreeg de bal niet op de juiste hoogte en volleerde de bal over het vijandelijk doel. Die kansen waren voldoende voor Utrecht om zich te herstellen en uit de druk te spelen. Tot minuut 70 aanbrak en Duarte de grootste kans kreeg van de wedstrijd. Weer was het Nelom die voorgaf op Friday die de bal controleerde en op het juiste moment meegaf aan Duarte, die oog in oog met Jensen de bal in de korte hoek wilde schieten en het been van Jensen trof.

Een zware domper

Vanaf minuut 80 besloot Utrecht een slotoffensief er uit te gooien. Na een waarschuwing van de volledig vrijstaande Labyad, die de bal met een voorzet net langs het Sparta-doel zag gaan, mocht hij even later weer volledig vrij de bal terugleggen. Deze bal kwam tegen de voet van Görtler en hij liet (Huth, Huth, Huth, Huth, Huth) kansloos: 1-0. Die klap was hard voor de spelers en supporters, omdat iedereen stiekem dacht aan een puntje en we die op basis van strijdlust en wil misschien wel verdiende.

Licht optimisme

Hoewel er na het feest van zondag weer verloren werd, kunnen we toch terug kijken op een goede wedstrijd. Wat we voorheen vooral miste was de passie en inzet waarmee er gespeeld werd. We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar dit mocht niet baten. Je weet van te voren dat Utrecht-uit niet de wedstrijd is waar we de punten moeten pakken, maar ze waren wel erg welkom geweest. Helaas, maar als er zó gespeeld word tegen onze directe concurrenten…. dan zou het er misschien wat rooskleurig uit kunnen zien dan dat de stand die aangeeft.Share |
comments powered by Disqus