Woensdag 12 Augustus 2015 - 21:50

Wederom uitbreiding technische staf

Sparta breidt de technische staf wederom uit. Leen van Steensel is aangetrokken als assistent-trainer van Jong Sparta. De komst van de oud-Excelsior speler roept echter de nodige vragen op.

Want is de komst van mister Excelsior financieel wel verantwoord? Zoals bekend is er vanwege het ontbreken van financiën pas plek voor nieuwe spelers als er anderen vertrekken. Waarom is het dan wel mogelijk om enige tienduizenden euro's te investeren in een nieuwe assistent? Of komt Van Steensel voor een appel en een ei dagelijks naar Sparta?

De tweede vraag die je kunt stellen is in hoeverre de komst van Van Steensel wel noodzakelijk is. Is het werkelijk nodig wéér een trainer aan te trekken terwijl we al een Michael Reiziger in huis hebben? Want is het niet beter om ook hem te betrekken bij Jong Sparta? Met Reiziger en Richard Stricker hebben we dan niet één, maar twee trainers die dagelijks werken met de talenten van Jong Sparta.

Tot slot hangt er ook bij het aantrekken van Van Steensel een geur van vriendjespolitiek. Was er bij het aantrekken van Stricker al twijfel (Stricker is een persoonlijke vriend van Pastoor), Van Steensel en Pastoor zijn ook geen onbekenden van elkaar aangezien zij met elkaar werkten bij Excelsior. Is het aantrekken van Van Steensel puur gebaseerd op zijn kwaliteiten als trainer of wordt hem een baantje 'gegund' door Pastoor?

Deze en andere vragen leven er rondom de komst van Van Steensel, zoals: moet onze club wel in zee gaan met een man die provocerend richting de Sparta supporters liet weten dat de degradatie van Sparta het hoogtepunt in zijn carrière was?
Het valt te hopen dat zijn komst zowel financieel als sportief te verantwoorden valt.

Foto: www.voetbalcentraal.nlShare |
comments powered by Disqus