Woensdag 27 December 2017 - 12:27

We gaan er 100% in blijven

Alle landelijke pers was afgelopen ochtend uitgelopen voor de presentatie van trainer Dick Advocaat en zijn staf bestaande uit Cor Pot en Fred Grim. In deze voetballoze periode van 3 weken is natuurlijk elke gelaten voetbalscheet groot nieuws, maar dat de “Kleine Generaal” als trainer bij traditieclub Sparta wordt aangesteld is als een kerstborrel op 3e kerstdag.

Direct vanaf het begin van de persconferentie werd het duidelijk, er zal een andere wind gaan waaien op Het Kasteel die mogelijk de kracht van een orkaan krijgt. Niets zal gespaard worden om het uiteindelijke doel te bereiken. En dat doel is handhaving van de club waar Dick Advocaat warme gevoelens bij heeft. Dat “ze bij Sparta” nog steeds niet veel betalen, daargelaten, een club als Sparta met stralende medewerkers als Lydia vd Hoff-vd Meulen in haar midden en prachtige kostuums mag gewoon niet opnieuw verdwijnen naar de krochten van de eerste divisie.

Dat het allemaal niet makkelijk zal worden werd ook duidelijk. Dick Advocaat was na de ontluisterende derby zo geschrokken van de kwaliteit van ons elftal dat hij zich meerdere malen heeft afgevraagd deze klus op zich te nemen. De 4-0 pak slaag had hem opnieuw ernstig aan het twijfelen gebracht. Niet de ondermaatse prestaties van onze spelers, maar de gepokt en gemazelde “Don” Leo Beenhakker en secondant Cor Pot hadden de Hagenaar over weten te halen om de klus toch te gaan klaren.

Er zullen absoluut spelers uit de huidige basis-elf van afgelopen weken af gaan vallen. “Te weinig kwaliteit”, volgens de driemalig Nederlands bondscoach. Daarentegen moeten er deze week nog spelers bij gaan komen die Sparta op de diverse linies gaan versterken. Dit moet snel gebeuren want Sparta moet op 16 januari al weer klaar staan om de eerste driepunter binnen te gaan halen. Dus hoe eerder er een aangepast (nieuw) team staat hoe beter dat is voor het eindresultaat bleek uit het perspraatje van afgelopen ochtend.

Ook de huidige staf zou moeten vrezen voor hun baan, daarover zouden vandaag nog beslissingen genomen worden.

Sparta gaat volgens Advocaat vanuit de basis spelen waarbij – het was te verwachten – de defensie solide zal moeten staan. De spelers die erbij komen zullen spelers zijn – mogelijk van grotere clubs – die bij hun huidige club niet aan spelen toe komen. Niet dat hij gaat komen, maar de naam Kramer werd wel genoemd als mogelijk voorbeeld.

Verder werd duidelijk dat Sparta de komst van het nieuwe drietal voor eigen kosten neemt. Ook de mogelijke versterkingen komen uit het potje dat is opgebouwd door een gunstig bedrijfsresultaat over afgelopen seizoen. “Mochten er toch nog geldschieters zijn die willen helpen, dan zijn deze altijd welkom”, aldus Manfred Laros.

Getergd als we Dick Advocaat kende gooide hij er ook nog even een lekkere quote uit: “We gaan er voor 100% in blijven”.

De redactie van ITWM ziet dit absoluut graag gebeuren en wenst Advocaat, Grim en Pot alle succes dat nodig is toe!Share |
comments powered by Disqus