Maandag 17 April 2017 - 16:18

Voorzitter in gesprek met toptrainers en... wat kunnen wij doen?

Nee, de titel boven dit bericht moet u niet interpreteren als dat het laatste uur voor Pastoor heeft geslagen, maar gewoon zoals het er staat: Rob Westerhof praat met toptrainers, volgens RTV Rijnmond, over de situatie bij Sparta.

En dat kan geen kwaad, al zal het nut ervan ook weer niet al te groot zijn. Wel is de door onze voorzitter getrokken conclusie dat er niet in paniek geraakt moet worden en we de rust moeten bewaren, de enig juiste.
Want het ontslaan van weer een trainer in deze fase van het seizoen helpt zelden tot nooit.

Kunnen wij als supporters dat nog enig verschil maken?

Ook dat is moeilijk. We kunnen natuurlijk tijdens de training verhaal gaan halen, of, zoals bij NEC, even langsgaan bij de spelers in de kleedkamer om ons ongenoegen kenbaar te maken, maar dat helpt ook geen reet. De spelers en trainers weten echt wel dat het alarmfase één is en dat wij slapeloze nachten hebben van de huidige situatie, ze hoeven daarvoor enkel de reacties op deze site te lezen.

Ook wij moeten daarom, hoe moeilijk ook, vertrouwen blijven houden dat het de komende wedstrijden beter zal gaan en hopen dat het mee gaat zitten als de scheids voor het beginsignaal fluit. We weten allemaal dat details een succesvol verloop van een wedstrijd bepalen. Een goed genomen vrije trap (voor zover mogelijk bij onze club... geintje), een goede voorzet (zoals van Cabral tegen Feyenoord), een foutje in de verdediging bij ADO enz. enz..
Dat is waar we momenteel op moeten hopen omdat het oogstrelende voetbal van begin dit seizoen er even niet meer inzit.

Wellicht bepalen dat soort details een goed einde van het seizoen waarna onze voorzitter er goed aan zou doen eens met de rest van de clubleiding om de tafel te gaan zitten en te evalueren of de huidige gang van zaken binnen het 'technisch kader' wel de juiste is.

Alle macht op technisch gebied geven aan Alex Pastoor is, en we hebben dat bij ITWM al meerdere malen opgemerkt, geen ideale situatie. Binnen ons bestuur zou ook een sterke technische man moeten zitten die grote verantwoordelijkheid draagt en ingrijpt op het moment dat er zomaar even een Franse spits uit de 5e divisie wordt gehaald, zonder dat daar maar ook één keer een scout naar is wezen kijken.
Of 'ho, ff wachten Alex' roept als een speler van naam dreigt te worden aangetrokken die bij zijn vorige 3 clubs totaal mislukt is; ook hier weer zonder enig scoutingsrapport.

Maar dat is iets voor na het seizoen. Nu moeten we leven van wedstrijd tot wedstrijd en tegelijkertijd met een schuin oog de verrichtingen van onze concurrenten volgen. Het worden spannende tijden!Share |
comments powered by Disqus