Vrijdag 10 Maart 2017 - 13:56

Voorbeschouwing Vitesse - Sparta

Uit de laatste drie competitiewedstrijden pakte Sparta 7 punten, met als heerlijke hoogtepunt de 1-0 winst in de derby! We genieten er nog steeds van na, maar de spelers kunnen dat natuurlijk niet meer doen. Op weg naar directe handhaving dienen er nog aardig wat punten gehaald te worden. Vanavond in Arnhem 1 of 3 puntjes erbij sprokkelen, zou dan ook erg prettig zijn!


Vitesse – Sparta, vrijdag 10 maart 2017, aanvang 20:00 uur. Scheidsrechter van dienst is Jeroen Manschot. Bluemink en Van Deursen vlaggen. Vierde official is het heershap Mulder.

Er zijn nu al meer dan 430 kaarten verkocht. Losse kaarten kosten slechts € 2,50. Kaarten voor de buscombi zijn slechts 20 euro (kaartje + toegang). Kortom, erg aantrekkelijke prijzen. Twijfel je nog….niet doen, gewoon gaan, laten we met meer dan 450 man de club vanuit het uitvak steunen! Let op: de kaartverkoop stopt vandaag al om 16:00 uur.


In The Winning Mood

Lange tijd ging het er op deze site over dat we bijna geen punt meer pakten. Winnen lukte al helemaal niet meer. Maakte je een ranglijst op van de laatste 10 wedstrijden, dan stonden we laatste. We zakten weg. Zelfs even onder de streep. Het verschil met plek 18 was nog maar 1 punt. Hoop, teleurstelling, vertrouwen en doemdenkerij wisselden elkaar af in de reacties op deze site. Maar het tij lijkt gekeerd te zijn. Een puntje tegen Groningen was redelijk, al hadden dat er misschien meer moeten zijn. De 3 punten uit tegen NEC waren oh zo belangrijk. De 3 punten tegen de koploper, waren spectaculair, genotvol; het was de mooiste overwinning van het seizoen, zo mogen we dat toch wel stellen? Maar ook waren de punten tegen Feyenoord gewoon erg belangrijk: Sparta staat opeens 5 punten boven de degradatiestreep. En 6 punten boven plek 18. Veilig is onze mooie club nog lang niet, maar we liggen weer een beetje op koers.


Vitesse: 3 nederlagen in 4 competitiewedstrijden

Vitesse was de enige club die het Spartaanse feestje van de afgelopen tijd verstoorde. Een bekerfinale, misschien zelfs Europees voetbal, we zijn het misgelopen, doordat we vorige week met 1-2 op Het Kasteel verloren. De 1-0 overwinning was de beste remedie om de kater weg te spoelen. Het werkte direct, maar dat neemt niet weg dat alle Spartanen na de bekernederlaag een fikse voetbalkater hadden. Tijd voor revanche of wordt het de derde nederlaag van het seizoen van Sparta? Eerder dit seizoen verloren thuis in de competitie met 1-0 van Vitesse. Zowel de bekernederlaag, als de competitienederlaag waren eigenlijk onnodig. Vitesse was nauwelijks beter dan Sparta, maar de club uit Arnhem gaf in beide wedstrijden weinig weg en was dodelijk effectief in de afwerking.Toch waren de verschillen op het veld klein en dat biedt hoop. Sparta is bij voorbaat zeker niet kansloos in het Gelredome. Dat komt ook omdat Vitesse de grootse vorm niet te pakken heeft. Dat zagen we al tegen Sparta, maar Vitesse scoorde bijvoorbeeld ook de laatste 2 thuiswedstrijden niet. Sowieso verloor Vitesse in de afgelopen vier wedstrijden drie keer: van Willem II, Ajax, en PEC Zwolle. Vooral afgelopen zaterdag tegen PEC kwam Vitesse erg slecht voor de dag. Vitesse staat nu op een 8e plek en het gat met plek 9 is maar liefst 7 punten. Snel wegzakken zal Vitesse dus niet doen. Maar de club uit Arnhem wil meer. Met het Russische geld aan haar zijde is het eigenlijk de bedoeling dat Vitesse de jacht op plek 4 opent. Dit leek aan het begin van 2017 ook te gaan lukken, maar door de magere resultaten in de afgelopen weken is het gat met nummer 4 (FC Utrecht) inmiddels alweer 5 punten.


Historie

Historisch gezien doet Sparta het verschrikkelijk slecht in Arnhem. Van de 22 gespeelde competitiewedstrijden in Arnhem, won Sparta alleen de eerste editie, die gespeeld werd in 1971. Slechts 6 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en maar liefst 15 keer won Vitesse.


Video's


Vitesse

Maikel van der Werff en Adnane Tighadouini zijn geblesseerd bij Vitesse. Doelman Room was vorig week niet inzetbaar, maar is inmiddels weer fit, dus trainer Henk Fräser zal hem wel opstellen.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room, Leerdam, Kashia, Miazga, Kruiswijk, Nakamba, Nathan, Baker, Rascika, Van Wolfswinkel, Foor


Sparta

Pastoor moet het weer doen zonder Breedijk, Vriends en Mendes. Helaas is ook Sanusi geblesseerd. Zonder de aanwezigheid van Mendes en Sanusi zal Pastoor waarschijnlijk weer eens een beroep gaan doen op Dougall, al weet je het bij Pastoor nooit helemaal zeker. Uit tactische overwegingen zou hij bijvoorbeeld ook best Pusic in plaats van Pogba kunnen opstellen. Maar wij van ITWM vermoeden Dougall voor Sanusi en verder is er geen reden op de basisopstelling tegen Feyenoord te wijzigen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus, Dijkstra, Dougall, Van Moorsel, Cabral, Pogba, GoodwinShare |
comments powered by Disqus