Maandag 18 September 2017 - 22:58

Voorbeschouwing RKC - Sparta (beker, september 2017)

RKC - Sparta, dinsdag 19 september 2017, aanvang 18:30 uur. Bas Nijhuis is de scheidsrechter van dienst. De arbiter wordt bijgestaan door Johan Balder en Rens Bleumerink als vlaggende manen. Vierde official is het heerschap Rob Dieperink.

De autocombi voor dit duel is uitverkocht, voor de buscombi zijn nog wel kaarten beschikbaar. Deze zijn aan te schaffen via www.spartakaartje.nl. Er zullen ongeveer 250 Spartanen in het uitvak aanwezig zijn.


Bekeren!

Dat de beker prachtig kan zijn, bleek vorig seizoen maar weer. Een kwartfinale, een schitterende ontlading in Volendam, een mooie pot thuis tegen PSV en dromen van de finale. Maar helaas bleef het bij een droom. Sparta strandde in de halve finale tegen de latere bekerwinnaar Vitesse. Toch moet Sparta wat ITWM betreft ieder jaar vol gaan voor ‘de beker’. Ooit zal onze club hem dan weer winnen. Een schitterende prijs, groot feest, Europees voetbal, financieel prima….de Denneappel naar Het Kasteel….misschien wel in 2018!

Dan zal eerst RKC verslagen moeten worden. De ploeg uit Waalwijk is beroerd gestart aan de competitie, met twee punten uit de eerste vijf duels. De ploeg bezet de negentiende plek in de Jupiler League. Toch zal RKC in de loop van het seizoen naar verwachting nog wel wat gaan stijgen op de ranglijst. Erg slecht voetballen de Waalwijkers namelijk ook weer niet. Afgelopen vrijdag verloor RKC van Eindhoven, maar beide ploegen waren gelijkwaardig. En RKC speelde eerder dit seizoen gelijk tegen koploper Jong Ajax. Natuurlijk moet Sparta als eredivisieclub ‘gewoon’ winnen van een laagvlieger in de pilsssssssleague,maar als onze club de boel onderschat, dan kan het een niettemin een moeilijke avond worden.

Aangezien er vrijdag zaterdag tegen ADO weer een ongelooflijk belangrijke pot op het programma staat, zou Sparta er goed aan doen de wedstrijd in Waalwijk serieus aan te pakken, relatief vroeg in de wedstrijd een voorsprong te pakken, die voorsprong uit te bouwen en zo ver weg te blijven van nu nog onwenselijke zaken als verlenging en penalty’s.


Video’s


Sparta

"Gechargeerd gezegd zitten we nu in week drie van onze voorbereiding”, zegt Pastoor, verwijzend naar de selectie die de laatste weken nog veel veranderingen onderging. Beetje overdreven natuurlijk. De kern van het basiselftal is al veel langer bij elkaar, Mühren is er ook alweer bijna 5 weken en natuurlijk, Marfelt is er nog niet zo lang, maar om dan net te doen dat Sparta pas drie weken aan het team heeft kunnen werken is wat overdreven.

Pastoor stelt ook: "Dan is het belangrijk om vastigheden te creëren. Dat gaat het beste wanneer je je elftal intact laat.” Dan denk je….zelfde basisopstelling als tegen AZ. Maar de ervaring leert dat Pastoor nogal eens wisselt tijdens bekerpotjes. Wij van ITWM gokken dat het achterin hetzelfde staan als tegen AZ, maar dat er voorin weleens wat gewisseld kan worden. Kijk niet gek op als Verhaar, Volas en/of Spierings een basisplek hebben. Maar we hebben geen zin om hier digitaal voor Jan Lul te staan en gooien er voor dit bekerpotje dus geen vermoedelijke opstelling uit. Wel verklapte Pastoor alvast dat Kortsmit ‘gewoon’ in de basis start. Michel Breuer, Janne Saksela en Paco van Moorsel zijn geblesseerd.


RKC

Ex-Sparta trainer Peter van den Berg is nu de trainer van RKC en hij beschikt niet over Phillipe van Arhnem, die vorige week donderdag tijdens een training een enkelblessure heeft opgelopen. Ex-Spartaan Roland Bergkamp begint naar verwachting in de basis en Johan Voskamp zit op de bank.Share |
comments powered by Disqus