Zondag 03 December 2017 - 09:16

Voorbeschouwing PSV-Sparta 3 december 2017

Vanmiddag om 14.30 uur trappen PSV en Sparta af in het Philips Stadion in Eindhoven. Scheidsrechter is Siemen Mulder. Hij wordt geassisteerd door Christian Dobre en Richard Polman. Vierde official is de heer Rob Dieperink.


Historie

PSV-Sparta werd in de Eredivisie 56 keer eerder gespeeld. De Eindhovenaren wonnen 41 keer, 8 keer werd het gelijk en 7 maal wist Sparta met de winst huiswaarts te keren. Vorig seizoen werd het in Eindhoven 1-0 door een doelpunt van Bart Ramselaar.


PSV

PSV is de trotse koploper van de Eredivisie. Op één wedstrijd na wonnen de Eindhovenaren tot nu toe alles. Er wordt veel gescoord door PSV, en dikwijls wordt het publiek flink vermaakt dit seizoen, met uitslagen als 4-3, 1-7 en 2-5.

Met name voorin lopen er enkele smaakmakers bij PSV. Hirving Lozano is dé revelatie van de Eredivisie dit jaar. Hij scoorde al 10 keer en leverde 3 assists af, en ook in de Mexicaanse ploeg maakt de vleugelspeler indruk. Daarnaast lijkt Locadia zijn belofte in te lossen; of hij speelt als rechtsbuiten of als centrumspits, Locadia is deze voetbaljaargang moeilijk af te stoppen. Met deze mannen in vorm lijkt het voor ons een haast onmogelijke opgave om in Eindhoven een goed resultaat te behalen.

Desondanks loopt het de laatste weken iets stroever bij de ploeg van Philip Cocu. Excelsior en eerder PEC Zwolle waren de afgelopen weken heel dicht bij een punt, maar PSV wist, met het nodige geluk, toch te winnen. Wie weet, wie weet, dat de Eindhovenaren vanmiddag hun stroeve vorm voortzetten, en dat wij voor een stuntje zorgen!

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Schwaab, Brenet; Hendrix, Van Ginkel, Pereiro; Lozano, De Jong, Locadia.


Sparta

In de vorige speelronde, thuis tegen FC Utrecht, verloor Sparta voor het eerst in weken: 1-3. Tegen Utrecht werd af en toe aardig gespeeld, maar de tegenstander was simpelweg beter. Het is inmiddels duidelijk dat we alle moeite zullen hebben om dit jaar in de Eredivisie te blijven. Door de overwinning van Willem II gisteravond staan we nog maar één puntje boven de gevreesde streep.

We blijven vooral moeite hebben met het creëren van kansen en dus het maken van doelpunten. Daarom is het een kleine opsteker te noemen dat Proschwitz zijn eerste basisplaats voor Sparta bekroonde met een doelpunt. Het werd duidelijk dat van deze spits geen wonderen mogen worden verwacht, maar de Duitser werkte hard en stond een keer op de goede plek. Voor een Sparta-spits geen onbelangrijke eigenschappen.

In gesprek met RTV Rijnmond gaf Alex Pastoor aan dat hij het liefst zijn eigen spel speelt met Sparta, maar dat we ons zeker zullen aanpassen aan PSV. Eenmaal in de wedstrijd zal moeten blijken of het mogelijk is een puntje, of zelfs drie, te halen, aldus onze trainer. Nogmaals, het lijkt een onmogelijke opgave, tegen dit sterke en vooral efficiënte PSV. Maar vorig jaar hebben we de Eindhovenaren ook een keer verslagen, zij het op ons eigen Kasteel. Het kán gebeuren!

Het is zaak voor de winterstop nog wat punten te pakken, maar ons programma is zwaar. Met vandaag PSV, en in de komende weken nog Vitesse en Feijenoord, zullen we ergens voor een verrassinkje moeten gaan zorgen. Als Beenhakker er dan tijdens de winterstop nog in slaagt één of twee directe versterkingen te halen, moet het ook dit jaar lukken om in de Eredivisie te blijven.

Saksela en Vriends zijn nog geblesseerd. Ook Spierings is nog geblesseerd. Jammer, want voor zijn blessure leek er een stijgende lijn in zijn spel te zitten. Veenhoven en Dobson zijn niet langer geschorst, en sluiten weer aan bij de selectie

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit; Floranus, Breuer, Fischer, Holst; Sanusi, Goodwin, Dougall, Duarte; Proschwitz, Mühren.Share |
comments powered by Disqus