Dinsdag 04 April 2017 - 17:24

Voorbeschouwing Heerenveen - Sparta

Heerenveen – Sparta, dinsdag 4 april 2017, aanvang 20:45 uur. Edwin van de Graaf is de scheidsrechter van dienst. Roy Nas en Terry Hoekstra vlaggen. Vierde official is het heerschap Blank. Dinsdag kwart voor 9 in Heerenveen….dat gaat een negatieve invloed hebben op het gemiddelde aantal supporters dat Sparta in uitwedstrijden steunt. Ruim 100 Spartaanse supporter-helden zullen er aanwezig zijn in het uitvak in Heerenveen.


Bezopen

Op dinsdag om 20:45 uur een wedstrijd inplannen. Dan weet je dat Fox Sports veel in de melk te brokkelen heeft en dat de KNVB schijt heeft aan de supporters die graag naar een stadion gaan. Ook Alex Pastoor vindt het maar niets dat zijn elftal vandaag moet spelen, terwijl er afgelopen zaterdag en komende vrijdag een wedstridj op het programma staat. "Dat hebben ze goed verzonnen bij de KNVB. De man van de KNVB heeft in totale dronkenschap het programma samengesteld”, aldus Pastoor.


Profiteren van vormverlies van Heerenveen?

Onze club verloor afgelopen zaterdag met 2-0 van PSV. Teleurstellend natuurlijk, maar ook weer geen resultaat om van in paniek te raken. Sparta zit nog steeds in een redelijke periode, daar doet de nederlaag tegen PSV niets aan af. Er zijn nog 6 wedstrijden te gaan en in alle wedstrijden heeft Sparta op papier behoorlijke kansen. We krijgen de onderste 4 ploegen van de ranglijst, nog, tussendoor mogen we Twente op Het Kasteel verwelkomen en nu dus eerst Heerenveen-uit. In Friesland heeft Sparta het eigenlijk altijd moeilijk, maar wie weet, kan onze club profiteren van het vormverlies van Heerenveen.

Heerenveen staat 8e. Sparta staat op plek 13. Op zichzelf keurig van onze club, maar het gat naar plek 16 is afgelopen weekend geslonken tot slechts 3 punten. Aanstaande vrijdag zal de derby tegen Excelsior dan ook van groot belang zijn, maar vandaag een puntje erbij zou erg welkom zijn. Met een driepunter tegen Heerenveen zou onze club zelfs een mega-stap naar handhaving zetten. Natuurlijk, winnen tegen Heerenveen is niet zomaar gedaan. Heerenveen heeft een uitstekend elftal, dat eigenlijk te laag op de ranglijst staat. Maar de Friezen zijn uit vorm. De ploeg won slechts eenmaal in de laatste 10 wedstrijden. De ploeg verloor afgelopen weekend kansloos met 4-1 van Heracles en onlangs werd ook met 4-1 van Excelsior verloren.

Thuis doet Heerenveen het in de laatste wedstrijden wel iets beter dan uit, hoewel de ploeg in het Abe Lenstra stadion ook niet altijd evenveel indruk maakt. De mannen van Streppel speelden een uitstekende eerste helft tegen Feyenoord, maar vielen in de tweede helft ver terug. Tegen Go Ahead wist Heerenveen slechts een punt te pakken en van Roda werd thuis gewonnen. Al met al heeft Heerenveen een goed elftal, dat de laatste weken veel steken laat vallen. Van dat vormverlies wil Sparta profiteren. De mannen van Alex Pastoor herinneren zich ook Heerenveen-thuis nog wel, toen Sparta op overtuigende wijze won in misschien wel de beste Spartaanse wedstrijd van het seizoen.


Breuer gaat verlengen

Deze week werd bekend dat Alex Pastoor wil dat Breuer (in Oranje) nog een jaar blijft. Breuer gaf op zijn beurt aan dat hij nog een jaar wil blijven. Kortom: de 36-jarige Breuer, die in het verleden ook uitkwam voor Heerenveen, staat volgend jaar opnieuw als speler onder contract bij Sparta.


Video's


Historie

Heerenveen – Sparta werd slechts 15 maal eerder gespeeld. Dat deze wedstrijd relatief weinig werd gespeeld komt omdat Heerenveen vele decennia lang een eerste divisieclub was en Sparta juist de laatste jaren te vaak een divisie lager moest acteren. Sparta won nog nooit in Heerenveen. De thuisclub won negen duels en er waren zes gelijke spelen.


Heerenveen

Heerenveen-trainer Streppel moet St. Juste missen, omdat hij afgelopen weekend een rode kaart ontving (twee keer geel). Daarentegen behoort Stijn Schaars sinds lange tijd weer tot de selectie van Heerenveen. Schaars heeft last van zijn enkel, kan geen hele wedstrijd spelen, maar is wel in staat om in te vallen.

UPDATE: OPSTELLING HEERENVEEN

Mulder, Van Aken, Bijker, Marzo, Faes, Van Amersfoort, Thorsby, Kobayashi, Slagveer, Larsson, Ghoochannejhad


Sparta

Bart Vriends, Roland Bergkamp en Daniël Breedijk zijn er niet bij tegen Heerenveen. Verder is iedereen fit, maar Pastoor wil blessures en overbelasting voorkomen en vrijdag tegen Excelsior met het sterkste elftal voor de dag komen. Er is dus een kans dat er vandaag tegen Heerenveen wat aanpassingen worden doorgevoerd. We plaatsen daarom geen ‘vermoedelijke opstelling’, maar we plaatsen de opstelling daarom pas vlak voor de wedstrijd, zodra deze bekend is gemaakt. Dat geldt ook voor de opstelling van Heerenveen.

UPDATE: OPSTELLING SPARTA

PASTOOR VERRAST MET ZIJN OPSTELLING DOOR....maar liefst 5 (!) nieuwe spelers op te stellen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV. Daarbij speelt Sparta in een 5-3-2 opstelling, waarbij de backs in de omschakeling aanvallers moeten worden. Sparta speelt met Alhaft en Pusic als aanvallers en daarnaast 1 aanvallende middenvelder (Verhaar) 'op 10'. Dougall speelt op de plek van Sanusi en Saksela moet als rechtsback opkomen en de rechterkant bestrijken. Mendes neemt achterin de plek van Breuer over en heeft gelijk maar de aanvoerdersband om gekregen.

Basisopstelling Sparta:

Korstmit

Saksela - Dumfries - Mendes - Van Drongelen - Floranus

Dijkstra - Dougall

Verhaar

Alhaft - Pusic

De wedstrijd tegen Heerenveen is bijzonder voor Pastoor en Breuer. Pastoor stond als speler én trainer onder contract in Friesland en kent de mensen daar nog goed. "Ik kom er nog regelmatig, dus ik voel daar altijd thuis”, zo liet Pastoor aan RTV Rijnmond weten. Ook Breuer speelde in Heerenveen, waar hij als aanvoerder de KNVB beker omhoog mocht houden.Share |
comments powered by Disqus