Vrijdag 17 Augustus 2018 - 11:00

Voorbeschouwing FC Twente - Sparta 17-8-2018

Vanavond gaat het dan eindelijk weer beginnen. Veel van ons waren het na de laatste nacompetitiewedstrijd meer dan zat en hebben de hele zomerperiode moeten bijkomen van die vernederende nacompetitie gevolgd door een terechte degradatie. Het Sparta van vorig seizoen was een zooitje opgedroogd brandhout waarin het vlammetje maar niet tot leven kwam.

Maar opeens kenterde de opinie na de eerste aankopen van Henk van Stee die werd gevolgd door een prima oefencampagne. Toch kreeg diezelfde campagne een flinke knauw door de belabberde resultaten in de laatste 2 oefenpotjes, uitgerekend tegen twee sterke tegenstanders die we komend seizoen tegen gaan komen in de eerste divisie.

Vanavond komen we de grote favoriet van deze competitie al direct tegen in de eerste ronde. Wie dat gepland heeft is ook niet helemaal goed bij zijn Paasei. In de eredivisie zouden we ook nooit in de eerste ronde de traditionele top 3 tegen elkaar uitkomen. Maar goed, wie boeit die eerste divisie nou? Dat is het lot van traditionele eredivisieclubs als Sparta en FC Twente. Als je af bent gedaald naar de krochten van het betaalde voetbal ben je niet meer interessant en heb je niet zoveel meer in te brengen.

Dus vanavond om 20:00 uur staan twee ploegen op het Twentse knollenveld van de Grolschveste om voor naar verwachting zo’n 23.000 toeschouwers te laten zien wie nu eigenlijk de favorietenrol opgespeld gaat krijgen om deze competitie als winnaar af te mogen sluiten. Is het Sparta dat een elftal uit ervaren voetballers die Nederlands spreken, of is het FC Twente dat via de gemeentelijke belastingcenten van de stad Enschede en de centen van wat sponsors vooral internationaal shopte en een allegaar van spelers naar het Oosten des lands wist te verleiden.

Dat laatste doet de gemiddelde voetbalsupporter (en zeker die uit de eerste divisie) behoorlijke pijn omdat er niet echt sprake is van fairplay, een gelijk speelveld en meten met twee maten als het over de club gaat die zichzelf graag de 4e club van het land noemt. Voor mooie clubs als FC Haarlem en Veendam was de KNVB lang niet zo coulant als voor de Tukkers. Voorgenoemde clubs konden om het maar rauw te zeggen: de pleuris genieten en failliet gaan, terwijl FC Twente behoorlijk gematst werd. Ook het in de organisatie pompen van belastinggeld, het onder druk zetten van wethouders en de vermoorde onschuld uithangen….alles was geoorloofd in het Twentse. Niet geheel onterecht heeft FC Twente door nagenoeg alle clubsupporters uit Nederland een etiket opgehangen gekregen dat er niet om liegt. De FC Twente supporters zelf zitten een beetje in een fase van “Nobody likes us, we don’t care”, wat natuurlijk ook wel begrijpelijk is. Je zal maar supporter van die club zijn…

Gelukkig zijn wij supporter van de club die er financieel in ieder geval een stuk beter voor staat. Manfred Laros wordt soms wel eens verweten schuldig te zijn aan de degradatie. Maar het was ook de Algemeen Directeur die zorgde voor een promotie… en belangrijker die financiën lijken allemaal redelijk op orde.

Dan naar de wedstrijd. Hoe staat het ervoor met onze Rood-Witte gladiatoren? Naar verwachting zal de centrale verdediger Auassar toch in de basis zal staan. Hij verliet gisteren voortijdig het trainingsveld, maar een laatste nacht rust kan precies dat kleine laatste beetje herstel brengen dat voldoende is om te starten bij aanvang van de wedstrijd. De klachten die Roy Kortsmit had zijn in zoverre verdwenen dat hij fit genoeg is om te starten. De verwachting is dan ook dan Henk Fräser met de zelfde spelers zal beginnen als hij begon op de open dag. Holst daargelaten, want die vertrok naar Scandinavië. Saksela gaat zijn plaats innemen.

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela, Wuytens, Auassar, Vriends, Drenthe, Harroui, Duarte, Rayhi, Veldwijk, Alhaft.

Wat FC Twente gaat brengen weten we niet exact, we kennen Brama, Hölscher en helaas kennen we ook ene Xander Schenk, maar voor de rest is het nagenoeg een elftal van aliens die over de hele globe vandaan komen. Vermoedelijk starten er 8 nieuw aangetrokken spelers in de basis

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Drommel; Ramos, Nacho, Bijen, Ricardinho; Brama, Smith, Hölscher; Cantalapiedra, Boere en Bapoh

Wat moeten we nog meer weten over deze wedstrijd?

·Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in de Grolsch Veste

·De wedstrijd staat onder leiding van Jochem Kamphuis, hij wordt bijgestaan door Nicky Siebert en Christian Dobre.

  • ·4e official is Freek van Herk
  • ·We love it: Er is geen VAR
  • ·Aantal verwachte toeschouwers: 23.000
  • ·Aantal verwachte Sparta supporters: 300 in het uitvak
  • ·Vertrektijd bussen 16:00 uur, uiterlijk aanwezig om 15:45
  • ·Live TV: FC Twente – Sparta zal te zien zijn op FOX2
  • ·Welke kroegen in Rotterdam laten de wedstrijd zien op tv’s/scherm (onder voorbehoud.): Panenka, ’t Kraantje, ’t Viaduct, Café Verburgh, cafe de Komedie.
  • ·Xander Schenk speelt naar verwachting niet (zou dit bedongen zijn?) maar blijft een Judas!


Share |
comments powered by Disqus