Vrijdag 27 Januari 2017 - 15:32

Voorbeschouwing Willem II - Sparta (27-01-2017)

Sparta speelt vandaag de derde uitwedstrijd in zeven dagen. De eerste twee eindigden heerlijk. De 1-1 na een goede wedstrijd in Alkmaar was uitstekend. Het eindresultaat tegen Volendam was uiteindelijk reden voor een feestje. Maar tijd om te genieten is er nauwelijks. Tegen Willem II staat er alweer een zeer belangrijke pot voor de competitie op het programma.


Willem II – Sparta, vrijdag 27 januari, aanvang 20:00 uur. Jeroen Manschot fluit het potje. Jansen en De Nas vlaggen. Vierde official is het heerschap Kooij. Willem II-uit was altijd een zeer populaire uitwedstrijd onder Sparta-supporters. Ditmaal zullen er net iets meer dan 250 Spartanen het uitvak bevolken. Niet heel weinig natuurlijk, maar toch: voor Willem II-uit ietwat tegenvallend. Zal wel te maken hebben dat het de derde uitwedstrijd in zeven dagen is? Willem II probeert extra mensjes te lokken door scholieren en studenten aan te bieden dat ze deze wedstrijden kunnen bezoeken voor een tientje.


Belangrijk potje

De competitie wordt voor Willem II en Sparta vandaag natuurlijk niet beslist, maar de club die wint doet wel erg goede zaken. Als Sparta vandaag zou winnen, dan is de kans groot dat het gat naar plek 16 weer 4 punten bedraagt. Nu is dat nog maar 1 schamel puntje. Willem II staat daar weer een punt boven. Op voorhand zullen beide ploegen dan ook alleen bij winst tevreden van het veld stappen.


Hoe fit is Sparta?

Willem II speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd. Sparta speelde afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd, maar moest nog 120 minuten + penalty’s + mega vreugde uitbarsting in actie komen op dinsdag. De vraag is dan ook hoe Sparta zich hersteld heeft. Als Sparta tegen Willem II kan brengen wat ‘we’ in Alkmaar brachten, dan kan het een mooie avond worden. Speelt Sparta zoals in Volendam, dan wordt het een lastige avond. Eerder dit jaar in Rotterdam bleek Sparta fitter te zijn dan Willem II. Als dat vanavond weer zo is, dan zou dat -na de bekerpot in Volendam- erg knap zijn.


Video's

Historie

Sparta – Willem II eindigde eerder dit seizoen in 2-2. Het Kasteel bestond toen 100 jaar, waardoor Sparta onder meer in de prachtige retro-shirts (zie foto boven dit artikel). Willem II was in die wedstrijd lange tijd de veel betere ploeg op het veld, maar Sparta toonde een geweldige mentale veerkracht en had duidelijk de betere conditie en boog een 0-2 achterstand om in een 2-2 gelijkspel. Sparta won dit seizoen dus niet van Willem II in Rotterdam en de laatste keer dat onze club van Willem II in Tilburg won is sowieso maar liefst 25 jaar geleden. Het werd toen 0-2, met 2 goals van Elden de Getrouwe. In totaal won Sparta van de 33 partijen in Tilburg er slechts 5. Willem II won 15 keer en 13 maal werd het gelijk.


Willem II

Willem II heeft de spits Obbi Oulare gehuurd. Een 21-jarige Belg van Guinese afkomst die in 2015 door Club Brugge voor acht (!) miljoen euro verkocht werd aan het Engelse Watford. Op basis van dat bedrag een talent, maar op het veld valt daar nog niets van te merken. Hij heeft al anderhalf jaar niets meer gepresteerd. Bij Watford viel hij tegen. Door Watford werd hij in de eerste helft van het huidige seizoen nog verhuurd aan Zulte Waregem. Ook daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Zulte Waregem gaf deze winterstop aan niet meer van zijn diensten gebruik te willen maken en nu is hij dus verhuurd aan Willem II. Het lijkt een wilde gok van de Kruikenzeikers, maar vanavond hebben wij sowieso geen last van Obbi: hij is nog niet speelgerechtigd.

Een andere spits, Bartholomew Ogbeche, is geblesseerd (knieblessure, die de rest van dit seizoen uitgeschakeld is). Ook Ojo en Heerkens zijn geblesseerd. De kans is groot dat oud-Spartaan Falkenburg –niet altijd zeker van een basisplek- vanavond in de basis zal starten.

Vermoedelijke opstelling Willem II: Lamprou, Van Anholt, Lachman, Peters, Tshimanga, Kali, Falkenburg, Lieftink, Croux, Sol, Haye


Sparta

Breedijk is nog steeds geblesseerd en Bergkamp wordt rustig gebracht en zal nog niet tot de selectie behoren. Alex Pastoor zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit en zal op de tribune zitten. Reiziger is dus de formele hoofdcoach, al beslist Pastoor natuurlijk welke 11 er gaan beginnen. Beluister het interview met Reiziger hierboven en je kan het als volgt samenvatten: alle spelers die in Volendam speelden zijn beschikbaar, maar misschien dat er wel 1 of 2 wisselingen zullen plaatsvinden. Als Breuer niet volledig hersteld is, dan zou Vriends in de basis kunnen spelen. Ook Saksela op de positie van Dumfries zou kunnen. Mendes op de plek van Sanusi is een optie. El Azzouzi op de plek van Van Moorsel kan ook. Maar aannemelijker is dat er voor een frisse kracht op de vleugels wordt gezorgd. Calero Ruiz deed het niet geweldig in Volendam en Verhaar speelde 120 minuten. De kans is dan ook groot dat Goodwin en/of Brogno zullen spelen. In 2016 was het vaak wel duidelijk, maar in 2017 is het tot nu toe lastig voorspellen wie er spelen. Boeit verder niet, als we maar winnen!

Vermoedelijke opstelling Sparta: Kortsmit, Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus; Dijkstra, Sanusi, Spierings, Verhaar, El Azzouzi, BrognoShare |
comments powered by Disqus