Vrijdag 29 September 2017 - 10:04

Volas in de punt, ik eromheen

Journalist Chris Tempelman van Voetbal International wist vier bladzijdes vol te pennen over de huidige spitsen van Sparta. Ook benoemt hij de hunkering naar een scorende spits van de afgelopen jaren. Van Chevreuil tot Pogba.

De wereld van Ache, die momenteel de voorkeur geniet op de nummer 9-positie bij Sparta, staat op zijn kop. Wereldvreemden sturen hem plots berichtjes. Camera's die op hem gericht zijn. Aandacht uit Zeist. En ondertussen loert onze spits nog steeds op zijn eerste thuisdoelpunt.

Volas heeft die ook nog niet binnen. Hij is een beroepsavonturier met een uitpuilende cv. De Sloveen koos bewust voor Nederland. "Voetbal is overal op de wereld hetzelfde spelletje, maar details verschillen. Ik moest vee leren elke dag weer, maar ik denk dat ik nu klaar ben om te doen wat er van me gevraagd wordt."

Volas is een pure spits, schrijft VI. "Doelpunten maken, daar draait het mijn hele leven al om. Niets geeft mij een beter gevoel. Verder dan een kopbal op de lat tegen VVV is de Sloveen nog niet gekomen.

Of de twee samen in de spits kunnen spelen? "Waarom niet?", vindt Volas. "Het is aan de trainer of hij dat ziet zitten. Ache in VI: "Hij in de punt, ik eromheen. Dat kan zeker."Share |
comments powered by Disqus