Dinsdag 20 Februari 2018 - 17:03

Verslag van training met gehavende fan

De lucht boven ons Kasteel was vandaag van hetzelfde grijs als het overhemd van Kyle, de hoofdpersoon uit de Netflix-serie Easy. Waar die over gaat? Gewone mensen zoals jij en ik. Op zoek naar hun grenzen. Open huwelijk ja of nee? Een goed lesbo zijn of niet? Kinderwens ja of te nee?

Dick Advocaat kijkt niet naar Easy of naar pornobanden, maar juist naar allerlei voetbalopnames. Dickie denkt niet met zijn pikkie. Hij heeft andere problemen. Hoe laat ik Michiel Kramer het best voor het team renderen, bijvoorbeeld.

En wie gaat tegen de best voetballende ploeg van Nederland (AZ) Kenny Dougall vervangen? Risico nemen met Deroy Duarte? Hij speelt de bal weliswaar vaker naar de juiste kleur, maar hoe zit het met zijn duelkracht? Is die voldoende? Of toch maar kiezen voor de laffe, maar veiligere variant door gegroepeerd te spelen? Gaan voor een kleine nederlaag en de schade zien te beperken?

Vragen....vragen. Een vaste watcher was vandaag een onvervalste bezienswaardigheid. Hij was zaterdagavond gevallen in de sportschool en had een groot ei op zijn hoofd. Zijn ogen waren omrand met -echt waar rood-witte strepen. Hij zag er krijgshaftig uit en zijn grootste zorg was dat hij de uitwedstrijd tegen FC Twente moest missen. Gelukkig mocht hij van de dienstdoende dokter gewoon naar Tukkerland afreizen om onze favorieten te aanschouwen.

Uiteraard lokte de zijn verschijning opmerkingen uit. Dick Advocaat: Zo, heb je met je vrouw gevochten? Ook Julian Chabot was onder de indruk van het uiterlijk van de vaste watcher. Ik: Zo moet jij er ook uitzien na zondag. Ook werden er wat pikantere grappen gemaakt. Was de vaste watcher op bezoek geweest bij een meesteres. Klapjes van de zweep gehad. Een rode bal in de mond en geboeid afgeranseld. In het schavot gehangen?

Ondertussen waren onze helden aan de training begonnen. Elf tegen elf oefenen zonder Julian Chabot. Die ging vandaag voortijdig naar binnen om zijn gekwetste schouder te laten behandelen. De wedstrijd tegen Wout Weghorst zal hij zeker halen en Wout kan zijn borst vast natmaken. De discussie onder de vaste watchers ging ook over het aantal gele kaarten die Julian achter zn naam heeft. Volgens de n zijn het er drie. Volgens een ander vier. Hoe dan ook, onze Duitse rots in de branding speelt zondag gewoon mee.

Ondertussen zagen we op het veld nog geen fatsoenlijke aanval. Het was allemaal terug en breed wat de klok sloeg. Dick begeleidde de acties met flink veel teksten en wees spelers op het ook door ons langs de kant geconstateerde feit; het gebrek aan diepte in ons spel. Daar startte een beloftevolle aanval. Nelom bood zich diep aan, maar de bal werd weer breed gespeeld. Ongelofelijk! Zo win je nooit een wedstrijd. Dick ging helemaal uit zijn stekker. We konden niet precies horen wat er gezegd werd, maar de strekking was positief.

De tweede helft was er n goed lopende aanval te bespeuren, opgezet door Michiel Kramer. Eigenlijk een kopie van de goal van zondag tegen FC Twente. Dit keer fungeerde Kramer zelf als afwerker en hij poeierde de bal op de kruising van lat en paal. De vaste watchers knikte instemmend: Zo hoort het. Opvallend vandaag was dat Robert Mhren was ingedeeld in dezelfde ploeg als Kramer. Het zal toch niet dat dit duo dat destijds furore maakte bij Volendam herenigd wordt?

We weten het niet Spartanen. Deroy Duarte was vandaag goed op dreef. Hij plaatste alles naar de goede kleur. Zal hij zijn kans schoon zien als mogelijk vervanger van de geschorste Kenny Dougall? Roy Kortsmit was vandaag ook present. Hij denkt nog twee weken nodig te hebben vooraleer hij fit is.

Genoeg voor nu Spartanen. We hebben nog de hele week om het aantal goedlopende aanvallen uit te breiden naar meer. Het begin was er vandaag. Laat ons hopen dat we tegen AZ verrassend en fris voor de dag kunnen komen. We maken altijd een kans. Het is pas over wanneer het over is.

In Alkmaar begint de victorie.Share |
comments powered by Disqus