Woensdag 07 Maart 2018 - 13:42

Verslag van de training voor Roda

De lucht boven ons Kasteel was vandaag van hetzelfde grijs als de gordijnen van café De Grootste Slok alwaar ik mij destijds na de goal van Mark-Jan Fledderus een stuk in de kraag heb gezopen en daardoor een tweeledige kater overhield van jewelste. Dat was toen. Over naar het heden.

Een vader, een moeder en een klein meisje gehuld in Feyenoord-shirt met daarop de naam van Michiel Kramer waren vandaag aanwezig. Michiel nam uitgebreid de tijd om deze mensen te woord te staan. Foto’s werden gemaakt, de groeten gedaan. Ik: “Hij was bij jullie persona non grata, maar heeft jullie mede door zijn belangrijke goals ook kampioen gemaakt.”

Michiel Kramer heeft nog nooit verloren in Kerkrade, Spartanen. Iets dat hij zelf beaamde. Fred Friday en Sherel Floranus ontbraken vandaag. Loris Brogno trainde apart. Op zijn loopschoentjes. Dus wellicht dat hij niet in actie komt in de loeibelangrijke pot zaterdag tegen Roda JC. Roy Kortsmit trainde nog niet alles mee. Hij hield het na een half uur voor gezien. Benieuwd of we ons moeite gaan getroosten om Jannik Huth voor langere tijd- na dit seizoen- vast te leggen.

Rob Westerhof was er ook vandaag. Net terug van vakantie in Zuid-Afrika. Door het tekort aan water moest men het douchewater opvangen. Maar hij had toch nog meegekregen dat we hadden gewonnen van ADO. Uiteraard heb ik hem gevraagd of Henk van Stee al had getekend. Dat was nog niet het geval. Het was zo goed als rond.

Dick had vandaag ook weer teksten voor de selectie. Het spel dat werd gespeeld was er op gericht om de bal zo snel mogelijk te veroveren en af te spelen. Twee keer raken. De vaste watchers waren te spreken over de aanstelling van Bas Nijhuis als scheidsrechter. “Hij laat tenminste lekker doorspelen, geen mierenneuker.” Ook kwam het geval met Kenny Dougall tegen PSV te sprake. Was dit niet meer een fout van Kenny? Die had de bal allang een peer naar voren moeten geven. Nee, hij ging op zijn gemak draaitollen voor onze zestien. Met alle gevolgen van dien. Hopelijk zien we hem even niet meer terug. Dougall heeft ons teveel punten gekost met dat naïeve spel van hem. Ik hoef hem niet te zien in elk geval. Evenals Dabney Dos Santos. Waar die mee bezig was afgelopen zondag tegen ADO is mij een raadsel. Hij liep overal en nergens, maar nooit op de goede plek.

Thomas Verhaar en Robert Muhren de twee vervangers die nieuwe energie in de wedstrijd stopten, liepen vandaag dan ook anders rond. Met name Thomas Verhaar lijkt weer helemaal terug op zijn oude niveau. We weten allemaal hoeveel hij voor ons kan betekenen. Laat ons hopen dat Dick, Cor en Fred dit ook naar waarde weet te schatten. We gaan het zien en meemaken Spartanen. Vrijdag is er weer een openbare training. Morgen besloten. Nu eerst een broodje kroket halen. Met mosterd.Share |
comments powered by Disqus