Dinsdag 13 Maart 2018 - 14:04

Verslag van de training na winst Roda

De lucht boven ons Kasteel was vandaag van hetzelfde grijs als het meubilair van Vakantiepark De Bosrand waarvan directeur voetbalzaken Marc Overmars de trotse eigenaar is.Ja Spartanen, tunnelclub Ajax is onze komende tegenstander en dient hoe dan ook aan de zegekar gebonden te worden. Dat het momenteel rommelt binnen deze club met als dieptepunt het werkweigeren van Amin Younes afgelopen zondag tegen Heerenveen komt ons goed uit.

Agressie en beleving zijn de ingrediënten die de wankele boot (Ajax) kan doen kantelen. Zuigen...trekken en voetballen. Kortom: de boel ontregelen en vervolgens keihard toeslaan. Voor de rest de poort gesloten houden met een weer excellerende Jannik Huth. Gevoegd bij de onverschrokkenheid van Sander Fischer en rots Julian Chabot, het gogme van Michiel Kramer en we hebben de ingrediënten voor een heerlijk voetbaldis met smaak en textuur.

Of het lukt is mede afhankelijk van de scheidsrechter die aangesteld wordt. Bas Nijhuis is wat dat betreft een perfecte match gebleken. Die laat lekker doorspelen en fluit niet voor elk wissewasje. Krijgen we Kevin Blom dan slinken de kansen. Die slaapt in een Ajax-pyjama. Maar genoeg geluld Semper. Over naar de training van vandaag.

Fred Grim was vandaag zoals gewoonlijk als eerste op het veld te vinden. Ik tegen Fred: “Jij weet toch wel hoe we van Ajax moeten winnen?” Fred: “Ja hoor, maar ik ga niet verklappen hoe, maar we gaan voor de volle winst.” Dat is de spirit Fred.

Henk van Stee was ook aanwezig vandaag. Ik tegen Henk: “Houd jij wel in de gaten dat je Leo Beenhakker niet uit het oog verliest?” Henk: “Leo? Die zie ik elke dag hoor.” En hij begaf zich naar het veld waar hij werd voorgesteld aan de spelersgroep. Loris Brogno, Fred Friday en Sherrel Floranus trainden vandaag nog apart. Ze lijken op de weg terug. Roy Kortsmit meldde zich na een half uur. Diens bilblessure lijkt toch hardnekkiger dan het zich aanvankelijk liet aanzien.

Ben Spork was vandaag ook aanwezig en hij stond te praten met Henk van Stee. Goed dat dit soort mensen weer bij onze club worden betrokken. Evenals mogelijk scout René de Hoon die zijn contract bij Feyenoord niet heeft verlengd. Laat hem maar terugkeren en neem Frank Franken meteen mee. Ben Spork is momenteel trainer bij v.v Zwervers. Mogelijk dat ook hij zich weer voor onze prachtige club gaat inspannen.

Goede ontwikkelingen voor de lange termijn. Voor nu telt alleen de volgende wedstrijd. Ja die tegen Ajax. Waar het momenteel zoals gezegd knap onrustig is en die wij best á la Willem II een zeper kunnen bezorgen. Er werd scherp getraind, de beleving en de randzaken lijken optimaal op elkaar afgestemd. Ik voorvoel een stunt tegen Ajax die de problemen en de erfenis van Johan Cruijff met zich mee lijkt te slepen. De tijd is rijp. We gaan winnen, publiek erachter, op het veld vervelend en irritant zijn op de goeie manier. Ik kijk er alvast naar uit.

Ajax? Wie zijn ze dan?Share |
comments powered by Disqus