Maandag 30 Oktober 2017 - 16:09

Verslag van Jong Sparta en wissels

De lucht boven Het Kasteel was dan weer blauw dan weer grijs, zo onpeilbaar en divers als het seksleven van Geraldine Kemper.

‘Redelijk gematigd tevreden’, waren wijze woorden van Sander Fischer gisteren na afloop van de ternauwernood gewonnen zes puntenwedstrijd tegen FC Groningen. Vooral het woordje “gematigd” is passend bij het vertoonde spel. Tuurlijk het was spannend. Maar o, o wat was het in fases slecht. En dan de tegengoal. Dat was ‘redelijk gematigd’ verdedigen wat Sparta daar liet zien. Daar mag deze week weleens redelijk ongematigd over gesproken worden. Niet dat het helpt. Je ziet elke week dezelfde fouten ‘redelijk tot matig’ terug.

De uitlooptraining van vandaag dan. Semper, gebeurde er nog wat? Vandaag geen spelers op het trainingsveld die gisteren gespeeld hebben. Jong Sparta was vandaag aan de training met aanvulling van de invallers van gisteren. Craig Goodwin, onze piemelspits en de held van gistermiddag: Mark Veenhoven. De laatste verdiende wel een compliment. “Klasse Mark.” Hij lachte gelukkig.

Frank Kemper, trainer van Jong Sparta was content met de overwinning van zijn ploeg zaterdag tegen De Treffers. Ik: “Ik vond het een sterke wedstrijd van Jong Sparta. Heb echt genoten van de drive en de teamspirit. Youri de Winter vond ik ook sterk spelen. Ik denk dat je die gaat kwijtraken.” Frank: “Dat is uiteindelijk wel de bedoeling ja.” Ik: “Goed ook dat je Thomas Verhaar erbij kreeg, want wat speelde hij goed. Er waren er meer hoor, dat ventje van Boukhari, daar geniet ik ook van. Blijft gaan. Het is net een bromvlieg. Duikt overal bovenop en kan verschrikkelijk goed voetballen.”

Frank leek een beetje beduusd van zoveel complimenten. De aimabele Limburger legt elke dag ruim 200 km af. Daarmee gelijke tred houdend met onze hoofdtrainer Alex Pastoor die eveneens 60.000 km per jaar aflegt om zijn combifunctie uit te oefenen.

‘Redelijk gematigd tevreden ben ik’, zei ik tegen Leen van Steensel. Leen zelf was dik tevreden met de drie punten. Ik: “Neen Leen, ‘redelijk gematigd tevreden’, dat zei Sander Fischer. En ik weet wel waar dat gematigd op slaat.” Leen keek me vragend aan. “Kunnen we even de tegengoal erbij pakken", zei ik. “Stomme breedtepass van Kenny Dougall en gematigd verdedigd van Sander Fischer. Michel Breuer die weigerde in te grijpen door uit te stappen en de bal te verdedigen.”

Leen zei: “En op welk niveau heb jij gespeeld?” Ik: “niveau-kutje, maar wat heeft dat ermee te maken? Het is gewoon een voetbalwet dat één van de centrale verdedigers uitstapt wanneer een speler met de bal aan de voet richting onze 16 komt. Dan ga je niet zoals nu werd gedaan voor de honderdste keer achteruitlopen.” Leen was het niet met me eens en verweet mij dat ik het glas halfleeg zie. Ik: “Dat slaat toch nergens op. Ik heb het over fouten die gemaakt worden en dat we er alles aan moeten doen om dezelfde fouten te voorkomen. Daar zet ik vraagtekens bij. Ik heb zaterdag Daniël Breedijk zien spelen en die stapte wel uit.” Leen: “En nu wil jij Daniël Breedijk opstellen?” Ik: “Hoe kom je daar nou bij? Zeg ik dat? Het gaat om de intenties en keuzes die je moet maken. Leen wist te melden dat daar heus wel op wordt teruggekomen. Ik: “Maar waarom zie ik dan telkens dezelfde fouten?”

De vaste watchers plaatsten grote kanttekeningen bij het wisselbeleid van Alex. “Hij had Vriends moeten brengen toen Veldwijk erin kwam. Niet Proschwitz en ook de wissel Goodwin voor Floranus was een verkeerde. Later toen het bijna fout ging, bracht hij alsnog Mark Veenhoven”. De blessure van Sherel Floranus lijkt mee te vallen volgens fysio Rogier Hoek, maar vrijdag komt waarschijnlijk te vroeg.

Waarmee we alweer midden in het komende duel zitten tegen Heerenveen. De vaste watchers waren verdeeld over de uitkomst van deze wedstrijd. Er waren er die een eclatante overwinning in het vooruitzicht zien: 3-0 . Sceptici willen het allemaal nog eerst zien. Dan hebben we ook niet weer Bas Nijhuis als scheidsrechter. Inderdaad Spartanen, soms kan je door een scheidsrechter het deksel op de neus krijgen. Gisteren mochten we niet mopperen.

Watcher: “Voor de wedstrijd tijdens de warming-up klom er een supporter over de boarding en die liet het boek van Bas Nijhuis signeren.” Nou weten we meteen, waarom Bas gisteren een Sparta-shirt onder zijn groene tricot aan had. Topscheids Bas Nijhuis. Cor De Muntenman (Sluimer) was er vandaag ook. Hij raakte in gesprek met drie meisjes van de sociale academie die voor hun studie op zoek moesten naar de ‘echte Rotterdammer.’ Ze waren hier verzeild geraakt en onder de najaarszon deed een ieder zijn verhaal.” Cor werd behoorlijk ondervraagd. Hij deed dit zoals we Cor kennen. Bevlogen en met gevoel voor humor. Cor: “Ik fiets samen met mijn vrouw nog drie kilometer, maar weet niet of ik dat volgend jaar nog kan.” Gelach...

De aanstelling van Gert Jan Verbeek passeerde ook nog de revue bij de vaste watchers. Ze verbaasden zich erover dat hij- evenals vriend Alex Pastoor- een dubbelfunctie gaat bekleden. Bracht ons op het komende gesprek dat zal gaan plaatsvinden met onze hoofdtrainer. De vaste watchers waren unaniem van mening dat hij zeker geen spelers meer mag aantrekken, daarvoor is teveel fout gegaan. De training die dus geen training was van de hoofdmacht, maar van Jong Sparta liep op zijn einde.

Donderdag is de enige training waarbij de poorten van het Kasteel open zullen gaan, de rest is achter gesloten deur. Laat ons hopen dat we vrijdag weer fris en fruitig aan de start verschijnen. Het is weer een zes puntenwedstrijd tegen Heerenveen. Vaste watcher: “Denzel Dumfries is daar ook continu weg of onderweg. Speel de ballen op Duarte, die kan daar gebruik van maken.”

Voorwaar iets om over na te denken en daar hebben we gelukkig de hele week voor. S.P.A.R.T.A.Share |
comments powered by Disqus