Dinsdag 02 Januari 2018 - 20:35

Verslag van Dicks eerste training

De lucht boven ons Kasteel was vanochtend net zo grijs als het haar van de vaste watchers. Het was dringen. Iedereen was er en er klonk luid applaus toen Dick Advocaat met zijn assistenten Fred Grim en Cor Pot het speelveld betraden.

Wout Holverda en Dick Advocaat omhelsden elkaar. “Kon je het vinden Wout?” zei Dick gevat. Iedereen lachen. Wout ook. De sfeer was opgetogen. Twee stewards waren aanwezig om de boel in de gaten te houden en ook de sigarenrokers die recent verstek lieten gaan, omdat ze als ongewenst werden beschouwd, konden opgelucht adem halen. Van de weersomstuit staken ze er nog één op.

Zou Dick het flikken om ons erin te houden? Welke spelers komen erbij? Vragen genoeg. Ik besloot een rondje te maken bij de mensen die er verstand van hebben. Eerst maar eens naar Rijnmond. Ik: ‘Welke spelers worden genoemd?’ RTV Rijnmond: ‘Robin van Persie. En ja, deze week moeten er spelers gepresenteerd worden. Maandag vertrek men naar het trainingskamp en dan wil je de nieuwkomers er bij hebben, toch? Dus ik verwacht dat er komende week veel nieuws naar buiten zal komen.”

Tja Spartanen, Robin van Persie. Ik moet er niet aan denken, die is helemaal niet fit en wat kost dat niet? Volgens Rijnmond is dit allemaal extern geregeld, terwijl ik Manfred Laros toch echt heb horen zeggen dat we de versterkingen uit eigen middelen zouden bekostigen.

Broodje aap? Martijn Krabbendam van VI wist te melden dat Michiel Kramer voor 60% zeker bij ons zal tekenen. “Denk dat hij er minimaal 10 voor jullie inschopt.” Allemaal leuk en aardig. Eerst maar eens zien.

Ondertussen werd er fel getraind en Dicks fluitje snerpte regelmatig over het veld. De stopmomenten waren legio. Verdomd het leek wel of iedereen nu al scherper was dan ooit. Zou hij het dan toch voor elkaar krijgen? De drie versterkingen die minimaal nodig zijn kunnen meteen aan de bak. Ook zullen er spelers opgepoetst moeten worden door Dick Advocaat. Wie gaan er opleven onder de nieuwe trainer? Paco van Moorsel? Hij trainde vandaag goed en lijkt fit. Zoals hij er nu opstaat is van Moorsel van meerwaarde voor Sparta. Maar hij moest toch weg?

Julien Chabot? Is groot en sterk. Een sloper en Duits jeugd International. Zet er de juiste vent naast en we kunnen verder. Thomas Verhaar? Onder Pastoor uitgegroeid tot de grootse dissonant. Zal hij dan gaan opleven onder Advocaat? Hij kan een goal maken maar heeft geen gif in z’n donder. Wellicht nu wel?

Vragen, vragen en nog eens vragen. De groep is te groot en volgens een van de vaste watchers zal deze de komende weken danig inkrimpen. “Let maar op. Dick gaat naar een groep van 23 man maximaal. En dan begint hij met dichtspijkeren van de verdediging. Neen mooi voetbal kunnen we voorlopig vergeten. Het resultaat is heilig.”

Morgen is er een open training en donderdag besloten en vrijdag weer open. Zaterdag spelen we vriendschappelijk tegen Telstar, de ploeg van oud Spartaan en huidig trainer van de Witte Leeuwen: Mike Snoei.

We zullen het de komende tijd goed in de peiling houden Spartanen. Een ding is zeker. Saai is het zeker niet. Dat bewijs is vandaag geleverd. Iedereen lijkt bij de les en we staan volop in de belangstelling. Beelden van de eerste training haalden het Sportjournaal, Nu.nl en CNN.

Maar wat zal Dick zeggen als we de laatste wedstrijd onverhoopt met 8-0 moeten winnen?Share |
comments powered by Disqus