Dinsdag 21 Maart 2017 - 09:53

Verslag vanaf de zijkant

Kolerè hé, wat een pokkenweer vanavond. Wat is dit?Een auto rijdt langs ons Kasteel met daarin een mannetje of vijf die luidkeels ons Sparta-supporters de vreselijkste verwijtingen naar het hoofd slingeren. Jammer dat Hans Reitzema dit niet op beeld neemt, dacht ik nog in het voorbijgaan aan de poort van ons Kasteel.

Voor de fanshop zei ik tegen een Spartaan met hoed: “Hoorde je dat? De gasten in die auto maken ons uit voor alles wat je maar kan bedenken. Ja natuurlijk de K-woorden en j-woorden, alles.Waar is de politie wanneer je ze nodig hebt?’’ De Spartaan met hoed keek me enigszins bedremmeld aan en zei:

“Heb het niet gehoord, maar als dit zo is, moet er wat van gezegd worden. Want vandaag is het 1 auto, over veertien dagen zijn het er 20!’’. De politie was vandaag onzichtbaar aanwezig. Normaal staat er een peloton opgesteld naar de toegang van het uitvak. Nu niet.

Ik passeerde de Heracles-bussen ongehinderd.Naar binnen en effe zorgen dat Bas Nijhuis vandaag een Sparta-shirt aantrekt. Er zijn te weinig scheidsrechters als Bas Nijhuis.Zijn manier van fluiten kan tegen je werken, maar voor ons spel met veel duelkracht is het gewoon hartstikke goed.“Nijhuis”, riep ik hard. Niet hard genoeg. Toch keek hij om. Wist niet waar het vandaan kwam. Ik zocht zijn blik en vond hem. Die komt straks wel.

Een ergernis van mij. De vorige wedstrijd had Alex Pastoor een cap op ter bescherming van de bril tegen de regen. Géén gezicht. Hoort niet bij een trainer van Sparta.Neem een lap mee, zet een zuidwester op, maar alsjeblieft geen cap, Alex!En dan? Wat is er op tegen dat er waterdruppels op je bril zitten. Ik ben zelf brildragend. Kan het allemaal prima volgen, hoor.De tekst van een liedje van Ramses Shaffy zingt onmiddellijk door mijn hoofd. ’’Hoog Alex..kijk…omhoog Alex want….dan wordt je lekkkeerrrrr nattt!’’

Ik zeg tegen de verzorger: ’’Goedenavond, kan jij tegen Alex zeggen dat hij vanavond zijn capje binnenlaat. Dat is géén gezicht.Ik keek daarbij naar mijn drie mede Spartanen die het ook géén gezicht vonden, dat cappie van Alex.De verzorger moest lachen en zei dat Alex dit deed tegen de regen en dat anders zijn bril nat wordt. Hij zou de boodschap doorgeven. “Namens de schoonheidscommissie”, zei hij er nog bij. Wij lachen. Mooi gevonden, bij een traditieclub hoort een schoonheidscommissie.

En nu Nijhuis.De warming-up liep op zijn einde. Ik begaf me naar de entree van het veld om hem mijn complimenten over te brengen.Wat, slijmen ik? Hoezo? “Bas Nijhuis, je bent de beste. ’’Hij zei iets terug en ik schatte dat hij bedoelde: ook als het verkeerd voor ons zou uitpakken? ’’Neen Bas, dat staat er los van. Ongeacht het resultaat, ben en blijf je voor mij de beste. ”Ik keek hem na en stak mijn duim op. En ja tuurlijk: hij moest lachen. Mooi, we kunnen beginnen!Share |
comments powered by Disqus