Maandag 05 Maart 2018 - 13:45

Verslag van de training na ADO thuis

De hemel boven ons Kasteel kleurde vandaag hetzelfde blauw als de keeperstrui van onze Duitseburcht Jannik Huth.

De spelers die gisteren niet speelden, moesten vandaag aan de bak. Ook Thomas Verhaar, Robert Mühren, Dos Santos en Kenny Dougall die een halve wedstrijd in de benen hadden trainden vandaag gewoon mee. De rest bleef vandaag binnen. Dick, Fred en Cor stonden vandaag wel gewoon op het veld.

Ik zei tegen Fred: “Hebbie het nou gezien gisteren? Het elftal waar we mee eindigden was toch geweldig? Fred: “Ja, maar je weet niet hoe het afgelopen zou zijn als we het elftal intact hadden gelaten. Dat weet je niet.” Ik: “Wat denk je? Niet goed natuurlijk.” Fred: “Dat weet je dus niet.” Ik: “Nee, maar er zijn wel een paar vragen beantwoord. Nooit meer Kenny Dougall en nooit meer Dabny Dos Santos. Wat waren die slecht zeg. De tweede helft stonden we veel beter. Mag hopen dat we hiermee verder kunnen.” Fred ging er verder niet op in. Logisch, want hij is assistent en die hebben niks te vertellen. Neemt niet weg dat ik hem volgend seizoen graag als hoofdtrainer zie. Je kunt alles tegen hem zeggen. Iedereen heeft toch zijn eigen ideeën.

Leo Beenhakker kwam even kijken. Het zonnetje scheen warm en Leo stak nog maar eens een vers sigaartje op. Ik vroeg hem naar de wederwaardigheden omtrent de keuze van Jannik Huth. Leo: “Dat was me ook wat. Net voor het sluiten van de markt gingen Nienhuis en Kortsmit er allebei af. Ga er maar aan staan. Dan is het toch handig als je kennis hebt van mensen in het veld. Ik heb zaterdag zitten kijken naar Mainz tegen HSV. Bij Mainz stond dan eigenlijk de derde doelman van Mainz op doel. Grote gozer en jong. Die deed het echt goed. Weet ook niet wat het is, maar ze hebben in die contreien goeie keepers. Heb 2,5 jaar in Polen gewerkt en ook daar goeie keepers, Dudek noem maar op. Heb daar toen weleens gevraagd aan iemand hoe dit nou toch komt; zoveel goeie keepers. De desbetreffende persoon antwoordde mij toen: naar het schijnt zit het in de moedermelk. Maar ik heb het nooit geprobeerd.”

Geweldige vent Leo. Altijd goed voor een anekdote. Na dit verhaal gedaan te hebben stapte hij het veld op en ging lekker staan te ouwehoeren met Cor en Fred. Laten we heel zuinig zijn op dit soort mensen die met hun kennis van zaken hun gewicht in goud waard zijn. Gouden greep Jannik Huth is het zoveelste bewijs hiervan. Leo moet straks lekker erbij betrokken blijven. Bakkie doen en sparren met de nog aan te stellen technisch directeur.

Michiel Kramer kwam ook nog even kijken. Ik: “Heb je het gisteren nog naar je zin gehad?" Kramer: “Nou de tweede helft wel. De eerste helft was het niet veel.” Ik: “Schrok je van die plotselinge tweede kans?” Kramer: “Nou nee. Ik had gewoon om de keeper heen moeten lopen.”

Ja, achteraf is het makkelijk praten Spartanen. De vaste watchers waren verdeeld over de te volgen tactiek aanstaande zaterdag tegen Roda JC. Aanvallen en doorgaan zoals we gestopt zijn, of toch maar gaan voor de veiligere variant met een blok van zeven achterin. We gaan het allemaal zien en meemaken Spartanen. Deze week is het dinsdag en donderdag besloten trainen en woensdag en vrijdag openbaar.

Kom eens een keer kijken. Het is goed toeven. Zeker met een voorjaarszonnetje erbij, zoals vandaag. En zaterdag allemaal naar Kerkrade, maar dat is logisch.Share |
comments powered by Disqus