Maandag 07 Augustus 2017 - 14:56

Verrips in de verhuur naar MVV, Nienhuis tekent contract

Zoals eerder op deze site al te lezen viel: als Michael Verrips verhuurd wordt, dan zou Leonard Nienhuis een contract krijgen. En dat is vandaag gebeurd. Verrips wordt voor 1 seizoen verhuurd aan MVV en met Nienhuis is overeenstemming bereikt over een 1-jarig contract ondertekend.

Sparta verlengde onlangs het contract met 20-de jarige Verrips, die nu tot en met 30 juni 2019 onder contract stond. Maar het technisch hart vond het belangrijk dat hij speelminuten zou krijgen om zich door te ontwikkelen. Dat moet nu dan gaan gebeuren bij MVV.

De 27-jarige Nienhuis trainde de afgelopen weken mee met Sparta, omdat zijn contract bij Cambuur niet verlengd werd. Hij viel bij Pastoor in de smaak. Het tekende nu een éénjarig contract met een optie voor nog een extra seizoen. Hij is de ervaren keepers tussen de jonkies.

5 keepers voor 2 elftallen

Sparta heeft nu Kortsmit, Craninx en Nienhuis voor de A-selectie en daarnaast staat Michael Fabrie en Bryan Janssen ook nog eens als keepers onder contract. Fabrie en Janssen komen natuurlijk uit voor Jong Sparta maar daar zal ook Craninx zijn speelminuten moeten gaan maken (ervanuit gaande dat Kortsmit eerste keeper blijft). Het gevolg van 5 keepers voor 2 elftallen is dat er voor een aantal keepers erg weinig speelminuten zullen zijn, zoals we ook vorig seizoen zagen. Het lijkt voor Verrips in ieder geval een goede zet dat hij nu bij een subtopper in de pilsssssleague onder de lat komt te staan.Share |
comments powered by Disqus