Dinsdag 28 Maart 2017 - 06:46

Veel uitsupporters voor Sparta

De supporters van Sparta reizen dus behoorlijk massaal hun club achterna naar de uitwedstrijden die er dit seizoen op het programma staan. Gemiddeld gaan er 371 supporters per uitwedstrijd mee. Daarbij moet wel vermeld worden dat de derby's zo'n gemiddeld aantal wel behoorlijk op weten te schroeven. Twee volle uitvakken bij Feyenoord (1.200 supporters) tikken natuurlijk lekker aan. Anderzijds zie je dat Sparta toch ook bij FC Zwolle en FC Groningen de nodige honderden supporters weet mee te krijgen en dat zijn nu niet echt de wedstrijden die om de hoek zijn. Al met al doen we het dus gewoon goed.

Met nog uitwedstrijden tegen SC Heerenveen, Roda JC en Go Ahead Eagles op het programma moeten we er wel voor zorgen dat we die 5e plaats handhaven. Willem II ligt op de loer met gemiddeld 41 toeschouwers minder dan Sparta en zij hebben nog 4 uitwedstrijden te gaan met daarbij de derby in Eindhoven...

De uitwedstrijd tegen SC Heerenveen zal het gemiddelde niet op gaan schroeven gezien tijdstip en locatie (20.45 op dinsdag 4 april). De wedstrijden tegen Go Ahead en Roda moeten uiteraard wel volle uitvakken op gaan leveren. Tegen Roda JC kunnen Sparta supporters dankzij een actie van spelers en sponsors voor het belachelijke tarief van 10 euro op zaterdag 15 april (aanvang 18;30 uur in Kerkrade) er bij zijn. Tegen Go Ahead (zondag 14 mei) wordt duidelijk of Sparta nog een jaar in de eredivisie mag blijven. Een wedstrijd in de Adelaarshorst is op zicht al een genoeg reden om Sparta achterna te reizen gezien de entourage en de Engelse sfeer.

Meer informatie over kaartverkoop van uitwedstrijden vind je op www.spartakaartje.nlShare |
comments powered by Disqus