Maandag 31 Juli 2017 - 12:41

Van Moorsel en Brogno in etalage, Lima valt in de smaak

De Spartaanse selectie vloog gisteren vanuit Oostenrijk naar Nederland. Allemaal goed aangekomen, wat altijd prettig is. Volgens Alex Pastoor was het een succesvol trainingskamp. De eerste trainer die zegt dat het trainingskamp volkomen ruk was moeten wij nog tegenkomen, dus dat soort uitspraken moeten met een flinke korrel zeezout genomen worden.

Hard gewerkt

Er is hard gewerkt in Oostenrijk. Fietsen, hardlopen, boomstamzagen, teambuildingsdingetjes en er werd ook nog wel eens iets met de bal gedaan. Dat alles resulteerde in een 1-1 gelijkspel tegen HSV en in 4-3 nederlaag tegen het het Saoedi-Arabische Al-Faya. Die laatste club verving het Qatarese Al-Sadd, omdat die club zich in verband met een trainerswissel had terug getrokken.

Maar er werden ook buiten het veld knopen doorgehakt. We zetten ze op een rij.

Dijkstra en Dumfries weg, Verrips (bijna) in de verhuur

Dijkstra tekende bij NEC, terwijl Sparta in Oostenrijk vertoefde. Dumfries vloog terug uit Oostenrijk om vervolgens bij Heerenveen te tekenen. Verrips kreeg contractverlenging en kreeg te horen dat hij verhuurd mocht worden en is inmiddels op proef bij MVV.

Ketting, Van Moorsel en Brogno mogen vertrekken

Rick Ketting heeft in Oostenrijk nogmaals te horen gekregen dat Sparta zal meewerken aan een vertrek.

Opvallender is dat onze club ook heeft aangegeven mee te willen werken aan een vertrek van Paco van Moorsel. Of ‘meewerken’ betekent dat Van Moorsel onze club gratis of voor een zeer laag bedrag mag verlaten is niet bekend. In ieder geval blijft Pastoor onverminderd gecharmeerd van Spierings en doet Duarte het in de voorbereiding uitstekend. Van Moorsel heeft daardoor weinig uitzicht meer op speelminuten en zijn contract loopt af in de zomer van 2018. Er zullen genoeg clubs kunnen profiteren van de kwaliteiten van hem, maar zijn blessuregevoeligheid blijft een probleem. Ook in Oostenrijk raakte Van Moorsel weer (gelukkig niet al te zwaar) geblesseerd.

Ook het contract van Loris Brogno loopt in de zomer van 2018 af, maar hij wil graag deze zomer al vertrekken. De aanvaller voelt niet het volle vertrouwen van Alex Pastoor en zal naar verwachting opnieuw genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Sparta zal een transfer niet tegenhouden, maar wil wel een transfersom ontvangen. In december werd nog gespeculeerd dat Saint-Etienne meer dan een miljoen voor hem zou willen betalen. Maar inmiddels is Brogno zijn transferwaarde natuurlijk spectaculair gedaald.

Lima doet het volgens Pastoor uitstekend

Er mogen ook spelers blijven. Als Verrips daadwerkelijk verhuurd wordt, dan is de verwachting dat Nienhuis een 1-jarig contract krijgt. En Craninx heeft inmiddels een 3-jarig contract ondertekend.

Ook Paulo Lima, de 19-jarige Portugese linksback die afgelopen week op proef was, heeft volgens Alex Pastoor een uitstekende indruk achter gelaten. Sparta gaat proberen hem te contracteren. Pastoor hierover tegenover het AD: “Nieuwkomers als George Dobson en Franck Bambock maken een uitstekende indruk. Echt jongens aan wie Sparta nog heel veel plezier gaat beleven. En ook proefspeler Lima doet het uitstekend. Hij voldoet aan de criteria die ook voor veel van onze jonge zelfopgeleide talenten gelden.”Share |
comments powered by Disqus