Vrijdag 21 Juli 2017 - 11:08

Transfer Willems rond, Sparta kan cashen

We hebben het er al jaren over, maar eindelijk heeft Jetro Willems dan toch zijn gewenste transfer te pakken. En Sparta dus wat tonnetjes in euro’s.

Tot 2 jaar geleden leek Willems boven de 10 miljoen te gaan opleveren voor PSV. Maar toen belandde hij sportief in een flinke dip. Willems raakte onder meer zijn plek in Oranje kwijt, was regelmatig geblesseerd en zelfs als hij fit was, was hij niet altijd meer verzekerd van een basisplek bij PSV.

Zijn transferwaarde verminderde dan ook flink. Zijn contract bij PSV liep af en even leek hij gratis de Eindhovense deur uit te lopen. Gelukkig tekende hij bij, mede vanwege een stuk zekerheid voor hemzelf, maar ook omdat hij PSV een transfersom gunde. Dat was goed nieuws voor PSV en voor Sparta.

Deze zomer aasde Willems op een transfer die er afgelopen maandag leek te komen. Woensdag communiceerde PSV plots dat er geen akkoord was: probleem was de wijze waarop de betaling van de transfersom zou gaan plaatsvinden.

Transfersom van 5 miljoen, oplopend tot 7 miljoen

Maar vandaag is het dan toch rond gekomen. Jetro Willems gaat naar Eintracht Frankfurt. Duitse media melden dat het om 5 miljoen euro in één keer gaat. Volgens het Eindhovens Dagblad kan dit in de toekomst in verschillende delen oplopen tot 7 miljoen euro, als Willems een vastgesteld aantal wedstrijden heeft gespeeld. Of Sparta een percentage van de transfersom ontvangt naast de opleidingsvergoeding is voer voor speculatie, maar voorlopig heeft Manfred Laros duidelijk gemaakt dat “Sparta bij een transfer van Jetro Willems 7,5 % ontvangt”.

375.000 euro in 2017

Dat betekent dat Sparta minimaal € 375.000 (7,5 % van 5 miljoen) op de rekening mag bijschrijven en hier kan de komende jaren voor onze club dan nog zo'n € 150.000 bijkomen.Share |
comments powered by Disqus