Vrijdag 10 Augustus 2018 - 09:42

Trainingsverslag met scherpe Saksela

De hemel boven ons Kasteel was gisteren zo grijs als theelood. Henk Fräser begroette ik met de mededeling: “Henk, ik heb vandaag de airco voor jullie aangezet.” Henk kon er wel om lachen. “Ja bedankt”, zei hij. Henk van Stee torende hoog boven ons uit. Hij zat ergens bovenin. Ik stak mijn arm in de lucht ter begroeting en zei:” Goed gedaan.’’ In de wetenschap dat Frederik Holst naar Zweden verkast. “Ja leuk hé.’’ zei Henk vanuit de hoogte.

De vaste watchers becijferden even dat deze transactie ons minimaal 1,5 ton zal opleveren. En de vaste watchers kunnen rekenen. Halil Dervisoglu sprak ik ook nog even aan naar aanleiding van de wedstrijd van Jong Sparta tegen Hoek (1-1). “Kutteam hé, Jong-Sparta”, zei ik doelend op de lamlendige pot die hij afwerkte en volgens Spartanen die erbij aanwezig waren. Hij deed er weinig tot niets aan. “Die gozer wordt helemaal gek gemaakt door zijn omgeving. Heel snel verkopen”, aldus een vaste watcher. Zelf denk ik dat men deze jongen om Lars Veldwijk heen moet laten spelen. Gewoon tegen hem zeggen: ‘Halil je krijgt tien wedstrijden de kans om te laten zien wat je in je mars hebt.’ Duidelijkheid verschaffen, zo denk ik erover. Maar ja wie ben ik?

Royston Drenthe liet zich even tapen op de kniebanden. Je moet er toch niet aan denken dat hij wegvalt. Wie moet hem dan vervangen? Ik legde dit voor aan de vaste watchers, maar die wisten het ook niet. “Martina?” probeerde er een. Royston bestrijkt de hele linkerflank en is eigenlijk meer middenvelder dan linksback.

We gingen aanvalspatronen instuderen. Pass van achteruit naar het midden op beurtelings Drenthe en Harroui. Die openden en kaatsten de bal op de vooruitgeschoven Breinburg die terug inspeelde op beurtelings Harroui en Drenthe waarna hij naar links (Drenthe) opende en hetzelfde op rechts met Harroui. De doorgelopen backs Saksela en Wijnaldum moesten dan de bal voor geven. Net op het moment dat ik zei dat ik vond dat Janne Saksela geen voorzet had, leverde hij een perfecte voorzet af op het hoofd van Veldwijk. Zo die zat er mooi in. Er volgden nog een paar mooie voorzetten van de Fin. Hebben wij de ware Saksela dan nog niet leren kennen? Hebben wij de Fin onderschat?

Mark Veenhoven is tevens mogelijk kandidaatvervanger van Frederik Holst, Hij liep vandaag weer apart rondjes en deed niet mee aan de oefeningen van de selectie. De goals vielen bij deze oefening als rijpe appelen en Lars Veldwijk schoot en kopte er aardig wat binnen. Het was wel trainen. We weten niet hoe het volgende week zal verlopen wanneer de adrenaline door de aderen stroomt. Wie houdt dan zijn koppie erbij?

De wedstrijd tegen FC Twente. Hét gesprek van de dag. Vandaag wordt er dan nog geoefend tegen Go-Ahead Eagles uit Deventer. Hetgeen een weerzien wordt voor Bart Vriends met de vele bekenden die hij daar nog altijd heeft. Maar dat de wedstrijd tegen FC Twente zijn schaduw vooruit werpt is een ding wat zeker is. Iedereen hoopt dat we straks een lange neus kunnen trekken en dat leugenaar Xandro Schenk z’n welverdiende loon krijgt. “Weg met die fraudeurs en leugenaars”, moppert een vaste watcher, één van de 125 gelukkige bezitters van een eigen vervoerkaart.

Zover is het nog niet Spartanen. Een rechtsback die de héle rechterkant kan bestrijken. De zoektocht duurt voort. Of zou het toch zo kunnen wezen dat wij de echte Janne Saksela nog niet hebben leren kennen? Gaat hij ons zoals hij op de training aantoonde ons toch nog allemaal verrassen?

Saai is het nooit bij onze prachtige club Spartanen. Zelfs bij 0 punten uit drie wedstrijden blijf ik erachter staan. Drenthe’s tape was ondertussen verdwenen van zijn knie. Gelukkig maar, niks aan de hand dus. Zaterdag om 13.00 uur is er weer een openbare training. Dus wie zin heeft is van harte welkom.Share |
comments powered by Disqus