Dinsdag 18 Juli 2017 - 21:36

Trainen in de zomerse hitte

Op Nieuw Terbregge waren gisteren onze nieuwelingen Julian Chabot, Franck Bambock, Dalibor Volas en George Dobson aanwezig met een shuttle run. Onder een strak blauwe lucht dat de kleur van wielerclub Astana, met Aru- die dan weer in een Italiaans pakkie fietst- als uitblinkert, benadert. Zo blauw.

Mathias Pogba, Ragnar Ache en Deroy Duarte waren aandachtig toeschouwer bij de shuttle runtest.“He’s like Gattuso”, zei King Pogba over Franck Bambock.Ondertussen werd op het veld Volas gedubbeld door George Dobson. Lopen is klaarblijkelijk niet Dalibor Volas' hobby. Hij oogt traag, maar dit zegt natuurlijk helemaal niks.

Ik complimenteerde Pogba nog, omdat hij destijds tegen FC Twente zijn verantwoording nam door Verrips meteen in te schieten, nadat Roy Kortsmit geblesseerd raakte. Vond ik klasse van hem en dat zei ik hem ook. Dit alles was gisteren.

Vanochtend was het bloedheet en was de kleur blauw aan de hemel niet te zien, want wie recht in de zon keek, had een probleem. De selectie trainde op natuurgras. Heel wat beter dan de bloedhete rubbermat die echt niet te verdragen is met deze temperaturen. Ik stond buiten het hek lekker onder een boom. Perfecte plek.

Daar ging een bal in de bosjes. Ik liep ernaar toe en Thomas Verhaar wees mij de plek waar de bal lag. Ik: ’’Dit is wel heel erg VOC 7 Thomas.’’Frank Kooiman was bezig met de keepers Roy Kortsmit en Michael Verrips.Schot op goal verwerken en dan een tennisbal erachter aan gooien die naar de zijkant moest worden getikt.Dit ging ze beiden redelijk af.Anders werd het toen Frank schoten afvuurde met twee’big bags’ als sta in de weg voor hun neuzen. Waardoor de twee doelmannen de bal pas op het allerlaatst zien. En dan moeten ze reageren.Keer op keer plofte de bal in het zijnetje, telkens konden ze er net niet bij. “Je mag je meer strekken Roy”, was ik bijdehand.

Ondertussen was er een vrouw naast mij komen staan. Marjolijn, zo heet ze, is werkzaam in het onderwijs en liet haar hond uit. O ja, ze was ook Feyenoord-supporter. Ze gunde Sparta alles behalve tegen Feyenoord.Maakte haar een beetje wegwijs wie wie was. Thomas Verhaar kende ze wel van VOC. Haar dochters zaten daar op voetbal. Aardige knul wel. “Zo wie is dat?’”, zei de vrouw toen onze aanwinst Dobson in volle sprint met de bal aan de haal ging. “Dat is een nieuwe speler George Dobson en hij is op de brommer.”Marjolijn ging de hond uitlaten we wensten elkaar verder een goeie dag.

Franck Bambouck is een balafpakker pur sang een echte ’krijger’. Het partijspel werd regelmatig stilgelegd door Alex Pastoor en dan volgde een uiteenzetting wat de bedoeling was.We zitten midden in de voorbereiding en vergaande conclusies ten aan zien van de nieuwelingen kun je niet maken. Wie positief opviel was Daniel Breedijk. Die blies zijn partijtje mee alsof hij niet is weg geweest.

Nogmaals, het zegt allemaal niks. Straks, wanneer de wedstrijdadrenaline door de bloedbanen pompt, is alles anders. Chabot, Bambouck, Dobson, Volas ze moeten wennen. Dit vergt tijd en die moet je ze gunnen. Maar voorzie dat met name George Dobson in de smaak zal vallen bij het Sparta-publiek. Enorm snel en spectaculair aan de bal. Er gebeurt wat wanneer hij aan de bal is en hij blijft gaan. Goede drive.

De training liep op z’n einde. Ik besloot wat te drinken in de kantine van Terbregge. Ik stierf van de dorst. Hé, daar zat Graig Goodwin. Hij kwam net van het ziekenhuis waar hij een M.R.I. scan van zijn scheenbenen had laten maken.Ja weer dezelfde blessure, ontstoken aanhechting aan beide scheenbenen. Wenste hem het allerbeste. Rot voor hem. Roy Kortsmit kwam de kantine binnen en zei mij dat het hier besloten was. (geintje) Ik: ’Ja ben al weg, maar je mag je meer strekken op die kutschoten van die Kooiman.’ Ik kon het niet nalaten te zeggen.“Morgen wordt het nog warmer”, zei Alex die ik buiten tegen het lijf liep. “Bedankt nog voor het halen van de bal uit de bosjes”,zei assistent Ole Tobiassen.

Programma voor woensdag 19 juli: Club Brugge – Sparta. Aanvang: drie uur. Dan weten we meer. Wilt u donderdag de training bezoeken? Dat kan, vanaf 14.00 uur bent u welkom op Nieuw Terbregge.Share |
comments powered by Disqus