Maandag 14 Augustus 2017 - 09:27

Teleurgestelde vriendin Brogno

De vriendin van Loris Brogno die kritiek heeft op de man die haar vriendje niet opstelt en dit wereldwijd maakt via haar Instagram account! In wat voor wereld leven we tegenwoordig? Een ieder kan maar roeptoeteren wat die wil en zo ook het 22-jarige slecht Engels schrijvende meisje uit Charleroi.

Dat ze teleurgesteld is dat manlief niet speelt is logisch, want ook haar toekomst staat door het niet opstellen van Le Brogno op het spel, maar dat je dit op een dergelijke manier uit is natuurlijk niet bijster slim.

Het bericht is reeds door de diverse media verspreid en dat komt de club Sparta niet ten goede. De supporters zijn na het resultaat in Venlo zwaar teleurgesteld. Een deel van hen vindt dat trainer Pastoor verantwoordelijk voor is, doordat hij de Belgische aanvaller niet opstelde.

Helpt zo’n bericht Brogno, Pastoor en Sparta nu verder? Niet echt, zou je denken. Er wordt gesuggereerd dat Pastoor de Belg niet zou mogen. Dat lijkt wat ver gezocht. Alex Pastoor is een op en top professional die met gemak het onderscheid zou moeten kunnen maken tot wat hij goed acht in het belang van de club en of hij iemand wel of niet mag. Bij de moderne trainer van nu bestaat het gegeven “iemand niet mogen” echt niet meer. De Barry Hughsen, Rob Jacobsen en Jan Eversen van deze tijd, die bestaan niet meer. Je kan wel met iemand goed of minder goed werken, maar het begrip “niet mogen” komt vaak uit ongenoegen voort, waarbij een open discussie uit de weg is gegaan of de speler het niet eens is met de uitleg die in de discussie gegeven wordt. Of een dergelijke discussie heeft plaats gevonden is onbekend. Uiteraard denken sommige “watchers” exact te weten hoe het er aan toe gaat op de trainingen. Zij zijn immers diegene die daar naar toe gaan en zien meer dan de gemiddelde supporter en zien ook meer dan degene die het nieuws tot zich moet nemen via de berichtgeving op social media en onder meer via deze website. Maar een training, zeker als die op het scherpst van de snede worden uitgevoerd geeft bij lange na niet alle inzichten om te kunnen oordelen. De watchers zien niet de besprekingen die in het kantoor van trainer Pastoor met speler en staf plaats vinden. Juist in deze besprekingen zouden gevoelige zaken waarom een speler niet speelt besproken moeten worden. Daarnaast is individuele voortgang en ontwikkeling iets waar elke speler van een BVO onderhand wel mee te maken heeft.

De vermaning aan het adres van Pastoor door de Waalse Beverlly van Petegem lijkt er daarom op dat er slechts sprake is van een teleurgestelde voetbalvrouw die niet begrijpt wat de impact van een dergelijk bericht is. Of is het opgezet spel door Brogno of diens zaakwaarnemer die iets willen forceren? Als dit laatste het geval is, dan is het voetbal weer een stuk dichterbij haar eigen Apocalyps. Je eigen vriendin in zetten als een soort strovrouwtje? Hoe is ’t dan?

(update: de bedoeling is dat er alleen on-topic op dit artikel gereageerd wordt)

(foto: Instagram)Share |
comments powered by Disqus