Dinsdag 17 Oktober 2017 - 11:34

Steuntje in de rug voor Alex Pastoor

Alex Pastoor zou er volgens freelance journalist een dictatoriaal bewind op Noord Koreaanse wijze op nahouden. Klakkeloos werd dit bericht door de hele sportmedia overgenomen terwijl de journalist die deze termen bezigden aan ons aangaf dat de term wat ongelukkig gekozen was. Vandaag krijgt Pastoor steun van een oud-werknemer van onze club die de werkwijze van Pastoor juist bejubeld.

Denzel Dumfries, de door Sparta aan SC Heerenveen verkochte rechtsback en door vele Spangenaren bejubelde mannetjesputter kwam vandaag op voor de bekritiseerde trainer van Sparta. In de Telegraaf van deze ochtend stond het stukje hier onder:


HEERENVEEN Denzel Dumfries is sinds zijn zomerse overstap van Sparta naar SC Heerenveen de revelatie van de Friezen. Vraag je de rechtsback heel simpel naar zijn ervaringen met Spartacoach Alex Pastoor, dan is zijn antwoord ad rem en veelzeggend.

„Hij heeft het helemaal niet nodig dat ik hem verdedig, want is hij zo’n goede coach, dat mensen dat toch moeten zien?”, zegt de door Sparta opgeleide Dumfries, die zich niet kan vinden in de aanzwellende kritiek.

„Dan lees ik in andere media woorden als ’dictatuur’ onder Pastoor, maar daar kan ik me helemáál niet in vinden, integendeel. Je wordt door hem niet alleen continu blootgesteld aan nieuwe dingen voor je ontwikkeling, maar hij is ook heel erg open en maakt alles bespreekbaar. Als je ergens iets van vond of ergens mee zat, kon je altijd bij hem terecht. Hij vindt het contact met zijn spelers heel belangrijk. Sinds ik bij Heerenveen zit vraagt hij nog steeds hoe het met me gaat, want hij weet dat ik voor het eerst op mezelf ben gaan wonen”, aldus Dumfries.

„Dan vraagt hij hoe dat bevalt, dat typeert hem als mens. Bij alle jongens die ik sprak en die meerdere trainers hebben meegemaakt, kwam steeds naar voren dat wij ook als jonge jongens echt dankbaar waren een trainer als Alex te hebben. Dat wij ook een stem hadden, zie je niet overal.”Share |
comments powered by Disqus