Woensdag 05 Juli 2017 - 23:21

Start oefenperiode in Klaaswaal

Donderdagavond 6 juli staat de eerste oefenpot op het programma in voorbereiding op het eredivisie seizoen 2017 / 2018. SSS – Sparta begint deze donderdag om 19:30 uur en wordt gespeeld in het niet ver van Rotterdam gelegen Klaaswaal. Altijd leuk om met een enkele honderden mede-Spartanen langs een amateurveld een zomerpot te aanschouwen!


Parkeren

SSS heeft de volgende parkeerinfo verzondent:

De parkeergelegenheid bij het voetbalcomplex van SSS Klaaswaal is zeer beperkt en gezien de verwachte drukte willen we benadrukken dat extra parkeergelegenheid is geregeld aan de zuidkant van Klaaswaal aan de Rijksstraat bij het SVHW (Rijksstraatweg 3b) en daar direct tegenover de weg achter het bushokje (verhard en onverhard). Het is een kleine kilometer lopen, maar het voorkomt zeker vele minuten zoeken naar een parkeerplaats en onnodige parkeerboetes.

Komt u vanuit Rotterdam, dan kunt u het beste doorrijden naar afslag 22 “Numansdorp” (dus niet afslag 21 Oud-Beijerland, die u als eerste tegenkomt), dan bij de rotonde bij de afrit naar rechts richting Numansdorp en bij de eerstvolgende rotonde naar links richting Klaaswaal. U komt dan vanzelf langs de genoemde parkeerterreinen. Komt u vanuit een andere richting, dan kunt u deze parkeerplaatsen vinden door de bordjes P-SSS te volgen. De aanwezige verkeersregelaars wijzen u een parkeerplaats aan.


Het AD had ook aandacht voor deze wedstrijd:

Extra bier is ingekocht, EHBO’ers en stewards zijn geregeld, het trainingsveld is geprepareerd, broodjes voor de trainers zijn besteld en een aparte massagetafel staat klaar.

SSS Klaaswaal is helemaal klaar voor het bezoek van Sparta uit Rotterdam, dat volgende week donderdag haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen komt spelen. ,,We hebben een paar A4’tjes vol met voorwaarden gekregen’’, zegt voorzitter Peter Riedijk met een lach. ,,Het is best een hele organisatie, maar het verbroedert ook.’’

Het is een bijzonder moment voor de vereniging, want het is lang geleden dat een profclub op bezoek kwam. ,,Ik loop hier nu twintig jaar rond en ik heb het nog niet meegemaakt’’, zegt Riedijk.

Een wedstrijd spelen tegen Sparta was al langer een wens van de club. Direct en indirect lopen er allerlei dwarsverbanden tussen beide verenigingen. Allerlei SSS-leden hebben een bijzondere band met Sparta. De voorzitter vertelt bijvoorbeeld: ,,Mijn vader heeft vroeger nog een paar wedstrijden in het eerste van Sparta gespeeld.’’

Kaarten

En daarom is de vraag naar kaarten - die zowel in de voorverkoop als aan de poort te koop zijn - enorm. Tussen de 1.500 en 2.000 mensen kunnen de wedstrijd met goed zicht bekijken vanaf de zijlijn, want een verhoging of tribune is er niet. Het is een bezoekersaantal dat al jaren niet meer gehaald is. De supporters zullen niet alleen hun eigen leden, maar ook veel Spartasupporters zijn. ,,Die zijn ook dolblij dat zij ternauwernood degradatie zijn ontlopen.’’ De spelers van het eerste elftal, dat onlangs promoveerde naar de tweede klasse, zijn gemotiveerd om er een mooie pot voetbal van te maken. Riedijk hoopt dat het lukt om een paar doelpunten te maken. ,,Dan kun je altijd op verjaardagen vertellen dat je een keer gescoord hebt tegen Sparta.’’Share |
comments powered by Disqus