Donderdag 24 Augustus 2017 - 16:09

Sproeien op de training vandaag

De lucht boven ons Kasteel was vandaag gelardeerd; grijs met toefjes blauw. Er hing zowaar een zweem van spanning boven de sprieten van ons kunstgras.

Een vaste watcher: ’’Morgenavond staat alweer de wedstrijd tegen NAC op het programma. De geel-zwarten hebben nog geen punt en Sparta komt op bezoek. Dan weten we het wel.’’ Ja Spartanen, u hoort het. Men is er niet gerust op. De meningen over de opstelling en de te hanteren tactiek zijn verdeeld.

“Gaan we nu weer met ongeleid projectiel Julian Chabot spelen of niet? Houd mijn hart vast bij die gozer, hij is onbesuisd en lomp”, klonk een reactie. “Hoop dat we gewoon met het centrum van afgelopen zondag spelen. Dus met Bart Vriends en Michel Breuer”, een ander.

Alex Pastoor maakte een praatje met ons terwijl hij de kraan opendraaide om zo een sproeier de stralende hitte van het kunstgras te laten koelen. Ik: “Ben je uitgepuzzeld? Je hebt een compleet andere groep dan toen de voorbereiding begon.” Alex: ’’Ja, dat is nou eenmaal een gegeven. Daar heb je het mee te doen, maar simpel is anders.’’

Ik: “Is het verboden bij jou om op de goal te schieten. Ik zie zo vaak het momentum om te schieten en dan kiest men ervoor om weer door te voetballen. Jast die bal nou eens op goal.’’ Alex: “Nou verboden, ik zie ze ook weleens op goal schieten van 40 meter en dan denk ik: laat maar. Ook wordt er vaak te wild geschoten. Je moet die ballen plaatsen.’’ Over mijn momentum van schieten ging hij niet nader in.

Alex zette nu de sproeier open en kletste vrolijk verder. “Heb in Turkije gewerkt. Daar hadden ze ook kunstgras, Dat werd daar helemaal bloedheet. Kijk richten kan ik goed, want ik weet altijd waar de brand vandaan komt.’’ Wij lachen. Alex ook. Waar hij op doelde? Geen idee, probeer maar iets. Heeft deze uitspraak te maken met de te verwachte aanstelling van een Technisch Adviseur, die eraan zit te komen en voelt hij zich straks minder senang met een vent in zijn nek?

Daar gaan we weer. Watcher: “ik denk dat Sherrel Floranus vertrekt naar PSV als Arias daar vertrekt.” Ja Spartanen, zou zomaar kunnen. De opvolger in de persoon van Frederik Holst hebben we in huis. Die komt op mij over als een sterk ventje, maar is denk ik (nog) niet wedstrijdfit. De andere versterking Nicholas Marfelt komt op mij wel overtuigend over. Sterke gozer. Best wel snel, met een mooi linkerbeen, die kunnen we wat mij betreft morgen meteen probleemloos inzetten.

We zijn aan het partijen en de ballen worden naar hartenlust overgeschoten. Een vaste watcher die het pakkie van Alex Pastoor heeft geërfd, bombardeerde zich vandaag tot ballenophaler. Hij had het er maar druk mee. Ons Braziliaantje Wellerson Araujo Dias was ook een hot topic deze ochtend. Watcher: ’’Hij moet een te groot salaris verdienen. Dat kun je niet uitleggen. Tenzij hij extra kwaliteiten bezit.’’ Ik heb hem zien spelen en voor mij is hij van toegevoegde waarde. Als ik Sparta was zou ik toch alles in het werk stellen deze jongen iets aan te bieden. Een andere Spartaan die Wellerson ook zag spelen bij O19 was minder overtuigd van diens kwaliteiten. “Maar ik heb er geen verstand van hoor”, zei die.

Morgenavond NAC uit. Kunnen we nu eens een keer de baas zijn in een uitwedstrijd? Of spelen we weer voor vervroegd Sinterklaas en wordt het slappe hap. We gaan het zien Spartanen. Voor nu liep de training op zijn einde. O ja Robert Mühren en Loris Brogno scoorden 100% tijdens de afwerkoefening. Goed om te lezen, toch?Share |
comments powered by Disqus