Dinsdag 09 Mei 2017 - 21:26

Spartanen onder elkaar

De wedstrijd Sparta_Helmond sport op 22 november 2013 heeft bij veel Spartanen op de Tonny van Ede Tribune een onuitwisbare indruk achtergelaten. Op die dag werd Sparta supporter Willem Vermeer door een hartstilstand getroffen. Dankzij kordaat ingrijpen van diverse mensen kon hij gereanimeerd worden. Onlangs kwamen de gebeurtenissen van toen weer ter sprake. Willem schreef er een kort stukje over.

Dit voetbalseizoen heb ik, samen met m'n zoon Sverre, een seizoenclubkaart voor vak 9 op de Tonny van Ede-tribune. Om ons heen zitten meestal dezelfde mensen en we groeten elkaar en delen lief en, ja zeker, ook leed. Eind maart zat er iemand naast ons die normaal met z'n opa schuin voor ons zit. Robin was bij deze wedstrijd met meer familie aanwezig.

Tijdens de wedstrijd kwam het ter spraken hoe hij en wij bij Sparta betrokken zijn geraakt. Hij vertelde zijn verhaal en vroeg daarna naar ons verhaal. Ik vertelde dat het wel een hele speciale reden had waarom wij in vak 9 zitten. Over de wedstrijd van 22-11-2013 dat ik op de trap naast ons gereanimeerd ben.

Hij schrok en was even stil.

Maar al gauw gaf hij aan dat hij heel het gebeuren van nabij heeft meegemaakt. Hij wist alle details van de wedstrijd zich nog te herinneren. Wie de tegenstander was en dat Sparta had gewonnen met 5-1. Hij noemde het zo op. Verbazingwekkend. Hij had zich regelmatig afgevraagd hoe het met mij zou zijn. Of ik er nog zou zijn. Hij was danig van z'n stuk en gedurende de wedstrijd kreeg ik regelmatig een hand van hem met de woorden; ,,GVD dat je er nog bent en hier zit."

Toen de wedstrijd afgelopen was omhelsde hij me, zo blij was hij.

Dit voorval heeft wel iets bij mij en m'n zoon los gemaakt en wij beseffen dat het ook anders had kunnen zijn.

Zondag de laatste wedstrijd van Sparta.

Hoop zo dat ze in de eredivisie blijven!Share |
comments powered by Disqus