Vrijdag 21 Juli 2017 - 20:24

Sparta wint met 0-1 van Cambuur

Onze club heeft de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur met 1-0 gewonnen. Jeugdspeler Mark Veenhoven maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, die in Franeker werd gespeeld.

Vooropgesteld: erg leuk voor Veenhoven! Maar dat hij in de basis begon kwam ook doordat Sparta morgen (waarschijnlijk) een behoorlijk opgepimpt Jong Sparta naar het potje tegen Reading stuurt. Op de site van Reading werd op 6 juli namelijk het bericht geplaatst dat morgen Sparta - Reading plaatsvindt. Toen dit bericht ook Nederland binnen sijpelde liet Sparta weten hier naartoe Jong Sparta af te vaardigen. En dus gingen de supporters die naar Friesland waren afgereisd ervan uit dat ze daar Sparta 1 aan het werk zouden zien. Helaas, ze kwamen bedrogen uit: Sparta kwam met een B-elftal op de proppen. De reden zullen we waarschijnlijk morgen zien, want Sparta zal vermoedelijk dus met aardig wat spelers uit de A-selectie aantreden tegen Reading.

Mannen als Volas, Van Drongelen en Floranus (om er zomaar eens een paar te noemen) waren niet mee afgereisd naar Friesland. Spelen zij morgen? Jong (?) Sparta - Reading begint om 11:00 uur en is niet toegankelijk voor supporters. Het zou aardig zijn als Sparta na afloop wel wat informatie over dit potje naar buiten brengt.

In Franeker begon Sparta met de volgende opstelling: Verrips, Breedijk, Ketting, Veenhoven, Dobson, Dijkstra, Duarte, Van Moorsel, Brogno, Pogba, Oosterlen.

Het is gewoon verre van de basisopstelling die we zullen zien in de competitie en dus kan er niet zo heel veel over de kracht van Sparta gezegd worden. Toch was de eerste helft -net zo als tegen Brugge- prima te noemen. Pogba kreeg een mogelijkeid na een minuut of 10 en in de 18e minuut maakte Veenhoven, na een lekker loopactie, de op dat moment verdiende 0-1. Leuk voor de jongeling!

Na 17 minuten maakte Veenhoven het openingsdoelpunt, waarna Cambuur aanzette voor de gelijkmaker. Onze club vlak daarna dichtbij de 0-1 en ook Pogba had de 0-2 binnen kunnen werken, al moet gezegd dat Cambuur nog een keer op de paal schoot en dat Verrips nog een keer in moest grijpen.

Al met al een vermakelijke eerste helft, waarbij de 0-1 terecht op de Franeker borden stonden. Het sportpark in Friesland was goed gevuld, maar in de tweede helft kregen de aanwezige supporters een steeds slaapverwekkender potje te zien. Het zal deels te maken hebben met de wissels die plaatsvonden; een hele zooi wissels aan Cambuur-zijde en bij Sparta vielen Bambock, Sanusi, Vriends, Verhaar en Ache in. Vlak na rust was Sparta dichtbij de 0-2 en in de laatste minuut maakte Cambuur bijna de 1-1. Maar gescoord werd er niet meer.

Sparta reist zondag af naar het trainingskamp, waar nog geoefend zal worden tegen HSV en Al-Sadd. Dan zal langzamerhand meer duidelijk worden over de basisploeg die Pastoor in gedachten heeft.Share |
comments powered by Disqus