Maandag 13 Februari 2017 - 14:45

Sparta wil onderzoek naar wanordelijkheden bij Ajax

Sparta is bij de aanklager betaald voetbal een procedure gestart om een onderzoek in te gelasten naar de wanordelijkheden die gisteren na de wedstrijd in de Arena plaats vonden. Hierbij werden supporters en stewards van Sparta aangevallen door een door Ajax opgeroepen interventieteam.

Goed dat Sparta de onderste steen boven wil hebben en de redactie van ITWM hoopt dan ook dat deze zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Enige minpuntje dat in de verklaring geen enkele keer wordt verwezen naar de aanwezige supporters die ook in het gedrang kwamen. Hopelijk speelt de Supportersvereniging hier een prominente rol in!


SPARTA ROTTERDAM VRAAGT AANKLAGER KNVB OM ONDERZOEK NAAR AJAX – SPARTA

maandag 13 februari 2017 - 14:30

Na afloop van de wedstrijd Ajax – Sparta Rotterdam hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden rondom het gastenvak van de Amsterdam ArenA. De supporters van Sparta mochten het stadion niet verlaten en werden in de omloop tegengehouden. Dit zorgde voor gedrang bij en door de supporters die het stadion wilden verlaten.

Terwijl de supporters van Sparta in de omloop aanwezig waren werd er een extra interventieteam ingezet door Ajax. Dit interventieteam begon hardhandig in woord en gebaar op te treden waarbij een steward van Sparta ten val kwam. Een andere steward van Sparta werd in dit gedrang fysiek aangevallen waarna uit zelfbescherming een steward van Ajax werd geraakt.

Bij de uitgang is later een steward van Sparta door een groepje stewards/beveiligers van Ajax opgewacht en op hardhandige wijze in het nauw gedreven en belet om zich bij zijn collega’s te voegen.

Sparta Rotterdam baalt uiteraard enorm en is geschrokken van dit incident. De club is in contact met betrokkenen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. De club heeft via het meldingsformulier wanordelijkheden van de KNVB aangegeven dat zij graag ziet dat de aanklager van de KNVB verder onderzoek doet naar deze zaak.

Bron: Sparta RotterdamShare |
comments powered by Disqus