Zondag 01 Oktober 2017 - 18:37

Sparta verliest weer van concurrent en zit in grote problemen

Wanvertoning Sparta doet moed in schoenen laten zakken

Sparta heeft zichzelf en daarmee indirect haar fans een beroerde afsluiter van het voetbalweekend bezorgd. Een alles, behalve getergd elftal, liet zich door een simpel opererend Roda JC de kaas van het brood eten op een voor de doorgewinterde Spartaan geheel te verwachten wijze.

Vooraf werd al door menig supporter gesteld dat als clubs nog niets gewonnen hebben en Sparta hen ontvangt of bezoekt er het “mijtersyndroom” ontstaat. En zoals bijna altijd komen deze verwachtingen uit. Sparta strooide in plaats van met suikergoed dit keer met de broodnodige punten. Onze tegenstander, Roda JC, hapte toe en nam de drie punten op het “heerlijke middagje” heerlijk mee terug naar Kerkrade en liet alles wat Sparta was met een gevoel van onbehagen achter.

Sparta leek in het begin nog wel te willen, maar net zoals in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag, verstijfde het na de plotsklapse 0-1 van Roda JC in de 29e minuut. Roda was voor dat voor het doelpunt nauwelijks aan voetballen toegekomen. Niet omdat Sparta nu zo sterk was; maar vanwege het feit dat de Limburgers over een baggerelftal beschikken dat misschien nog wel slechter is dan het elftal dat trainer Pastoor grotendeels zelf heeft samengesteld.

Sparta was nog niet van de schrik bekomen of 6 minuten later lag de 0-2 in het netje. Chabot vergat in te grijpen en liet daarmee zien dat het bijna onmogelijk is dat hij zijn status als Duits jeugdinternational om zal zetten naar het echte werk in der Mannschaft.

Voor de doelpunten van Roda kreeg overigens Sparta nog wel wat kansen. Schoten van Verhaar en Sanusi werden gekeerd door de doelman van Roda JC.

In de tweede helft werd het niet echt veel beter. Er waren weliswaar kansjes voor Fisher, Duarte en Dougall. Slechts Mühren wist uit een mooie volley een doelpunt te scoren. Maar helaas was dat niet genoeg. Sparta bleek zoals meerdere keren dit seizoen niet ingesteld op de muur die een tegenstander bij een voorsprong positioneert en speelde het laatste kwartier zonder echte pressie naar voren de wedstrijd belabberd uit.

Sparta dat gisteren op een comfortabele 8 punten voorsprong had moeten komen van Roda JC en de 12e plaats had kunnen innemen staat nu nog steeds onder de streep. De trainer lijkt het niet meer te weten en schijnt volgens de verslaggever van het Algemeen Dagblad op gesprek te moeten komen bij de beleidsbepalers van de club. Fluitconcerten, witte zakdoekjes en veel teleurstelling bij de fans; alles lijkt er op dat het een “hete herfst” zal worden.

Sparta moet uit de 2 komende wedstrijden punten gaan halen anders lijkt de positie van de technische staf wel eens heel wankel te gaan worden. Laten dat nu net de wedstrijden zijn waar Sparta traditioneel de punten op een presenteerblaadje cadeau geeft. Excelsior en Ajax uit: Om het op zijn Pastoriaans uit te drukken: “Mijters op en strooien maar”

Laten we hopen dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst.Share |
comments powered by Disqus