Donderdag 19 Januari 2017 - 00:52

Sparta lachende derde bij transfer Depay

Miljoenentransfers zijn (helaas) een zeldzaamheid bij Sparta. Bij elke transfer beklagen we ons er weer over dat een groeibriljantje voor veel te weinig poen de overstap maakt naar een andere club. Geluk bij een ongeluk is echter dat onze talenten later in hun carrière alsnog wat extra centen opleveren.

Zo pakten we nog wat extra stuivers bij de overgang van Strootman naar AS Roma, iets wat ook gold voor de transfers van spelers als Marvin Emnes en Marten de Roon om er maar een paar te noemen.
Memphis Depay zorgt, ook al speelde hij maar kort in de jeugdopleiding van Sparta ook voor een glimlach op het gezicht van onze penningmeester. Eerst toen hij verkaste van PSV naar Manchester, nu omdat hij van Manchester de overstap maakt naar het Franse Lyon. Deze grensoverschrijdende transfer (een voorwaarde om geld te ontvangen als opleidingsclub) levert Sparta rond de 50.000 euro op. Niet slecht.

Binnenkort kan er hoogstwaarschijnlijk weer ruimte gereserveerd worden op de bankrekening van onze club als El Ghazi vertrekt bij Ajax. Als ook hij naar Frankrijk vertrekt (Lille om precies te zijn) gaat wederom de kassa rinkelen. Hoeveel hij onze club echter oplevert is echter niet bekend, maar wie inside information heeft over het percentage waar Sparta recht op heeft bij deze transfer kan dat natuurlijk laten weten in de reacties.

We kijken alvast uit naar het volgende bericht over een transfer van een Sparta talent. Gaat Dumfries de volgende worden die (hoogstwaarschijnlijk naar goed gebruik voor een weggeefprijs) geld oplevert voor onze club?Share |
comments powered by Disqus