Vrijdag 22 September 2017 - 10:40

Sparta huurt eSporter van Ajax

Sparta huurt Lev Vinken van Ajax. Vinken kan heel goed voetballen. Op z'n spelcomputer. Ook heeft Sparta verregaande interesse in Jean-Luc Picard, een 25-jarige tafelvoetballer van Standard Luik. Noem ons bij ITWM sentimentele oude zeikerds, maar waarom houdt Sparta zich met dit soort ongein bezig? Toch zeker niet, omdat alle andere clubs het nu eenmaal ook doen?


SPARTA HUURT ESPORTS-TALENT VAN AJAX

Sparta Rotterdam heeft zijn eSports-team uitgebreid met de komst van Lev Vinken. Het 17-jarige talent is gecontracteerd door Ajax en wordt voor één seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarvoor hij samen met Sparta’s eSporter Frank van der Slot gaat uitkomen in de eDivisie.

Dave van der Meer, commercieel manager van Sparta Rotterdam: “Sparta Rotterdam is groeiende op het gebied van eSports en had behoefte aan versterking van het bestaande team. Met Frank van der Slot als eSporter en Bo de Vroege als junior eSporter stond er al een team. Maar met de introductie van een eigen eSports-loge in het Sparta Stadion, de samenwerking met Bundled als partner en het toenemende aantal evenementen waarop de club vertegenwoordigd is hebben we behoefte aan versterking. Door een samenwerking met Ajax aan te gaan kunnen we nu beschikken over een extra eSporter voor in de eDivisie en kunnen we ons verder doorontwikkelen.”

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, over het aantrekken van Lev: “Net als op het veld vinden we ook in eSports talentontwikkeling belangrijk. Lev viel al op bij de Ziggo eBattle: The Qualifier die wij samen met onze hoofdsponsor Ziggo in de ArenA hebben georganiseerd. Op dit toernooi was hij de beste van 256 fans, waarna hij voor één dag namens Ajax mocht uitkomen op een internationaal toernooi. Rond Lev gaan we intensief samenwerken met ABN AMRO om hem te helpen met het ontwikkelen van zijn talent. Met onze Partner van de Toekomst gaan we hem op verschillende vlakken begeleiden om te zorgen dat hij uiteindelijk zijn talent optimaal kan benutten en zijn ambities waar kan maken. Daarom hebben we ook gekozen voor een verhuurconstructie met Sparta Rotterdam, zodat hij daar ervaring op kan doen. Dani speelt voor ons in de eDivisie en Lev komt namens Sparta uit in de virtuele Eredivisie."

Voor Lev komt er een droom uit: ”Ik kom uit Amsterdam en ben van kleins af aan Ajacied. Ik heb zelfs meegedaan aan meerdere talentendagen op De Toekomst, maar was helaas net niet goed genoeg op het veld. Gelukkig wel met de controller! Ik weet dat ik nog veel moet leren en om mij daarbij te helpen word ik goed begeleid door Ajax, Sparta, ABN AMRO en mijn management Bundled. Ik kijk ernaar uit om veel te leren van Koen en Dani, die inmiddels al ervaring hebben opgedaan bij Ajax en ga er alles aan doen om volgend seizoen een plekje te veroveren bij Ajax eSports. Voor komend seizoen ben ik heel blij dat ik voor Sparta mag uitkomen in de eDivisie.”

Sparta’s eSporter Frank van der Slot is ook blij met de versterking van het team: “Lev is een goede speler die Sparta verder kan brengen in de eDivisie. Zelf ga ik de wedstrijden op de Xbox spelen voor Sparta en Lev zal op de PlayStation uitkomen. Binnenkort gaan we starten met het nieuwe seizoen en we verwachten dat we samen een succesvol seizoen gaan gamen.”

Bron: Sparta RotterdamShare |
comments powered by Disqus