Zondag 07 Mei 2017 - 18:14

Sparta grijpt laatste strohalm

Sparta leeft nog! Dankzij een overwinning op FC Twente en de resultaten op de andere velden komt het aan op de laatste speeldag. Wij moéten winnen en daarnaast hopen dat Vitesse niet verliest van Roda.

Maar dat is volgende week. Eerst nog even bijkomen van alle gebeurtenissen die zich bij Sparta en op de andere velden afspeelden. Bij ons ging het lange tijd niet slecht. Onze club zat redelijk in de wedstrijd, slaagde erin weer te knokken voor de bal en qua fouten viel het ook allemaal wel mee. Dat had niet iedereen verwacht na het zien van de opstelling. Cabral had weer een basisplaats en Pastoor verbaasde velen door tweede elftal speler Alhaft een basisplaats te geven.

De herinneringen gingen gelijk terug naar de tijd van Frank Rijkaard die eveneens in de cruciale fase van de competitie ervaren spelers op de bank zette en het met jeugdspelers (o.a. Romeo Pengel, kent u hem nog?) ging proberen.

Raadsel
Maar het pakte niet verkeerd uit al leverde het voor de zoveelste keer omgooien van de basiself lange tijd geen doelpunt op.
Wel waren we er enkele keren dichtbij. Dat gold vooral voor de gemiste kans van Pusic tegen het einde van de eerste helft! Dat leidde tot een hoop ergernis, want hoe hij de bal er van 30 cm niet in kreeg, maar er wel in slaagde die bal op een Twente verdediger te schieten is nog steeds een raadsel. Het was echt een niet te missen kans!
Twente liet zich echter ook niet onbetuigd en hadden bij rust ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Dat gebeurde gelukkig niet waardoor met 0-0 gerust werd.

Schuin oog
De tweede helft werd de wedstrijd met de minuut spannender, ook al vanwege de ontwikkelingen op de andere velden. Zeker na de 1-0 van Pusic in de 66e minuut, die alert reageerde op een steekpass en de bal mooi over de keeper heen lobde, werd vaker met een schuin oog naar de andere velden gekeken danwel geluisterd. Daar ging het wat minder. PEC stevende op winst af met tien man en Excelsior maakte gehakt van Feyenoord, iets dat tot hilariteit leidde op de tribunes. Maar of dat wel zo terecht was valt te betwijfelen.
Excelsior had beter op een dikke nederlaag getrakteerd kunnen worden, want dan had de wedstrijd ADO-Excelsior voor ons ook nog van belang geweest. Gelukkig werkte Roda vooralsnog wel mee, zij speelden matig en wisten maar niet te scoren..

Afgekeurd
Bij ons werkte de scheidsrechter mee, want hij keurde in de 82e minuut een doelpunt van Ünal wegens hands af. Onterecht, zo bleek uit de TV beelden. Sparta kroop door het oog van de naald, maar raakte daarvan niet van slag.
Integendeel, onze club bleef relatief makkelijk overeind (o.a. dankzij de prima spelende invaller Dougall) en kreeg nog een goede kans op 2-0. Floranus ramde de bal echter knalhard op de lat.

Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, Sparta won met 1-0 en dat leidde tot lachende gezichten op Spangen. Maar toch lachten we een beetje als een boer met kiespijn, want ook Roda bleek met 1-0 gewonnen te hebben. Dat was balen waardoor we direct lijfsbehoud niet in eigen hand hebben.

De conclusie is daarom simpel: Sparta moét winnen, Roda mag niét winnen. Het gaat retespannend worden volgende week!Share |
comments powered by Disqus