Dinsdag 25 Juli 2017 - 10:51

Sparta vanavond tegen HSV

Sparta speelt vanavond tegen HSV. De wedstrijd begint om 18:30 uur in het Oostenrijkse Imst. Sparta zal aantreden zonder Dijkstra en Dumfries, terwijl de kans groot is dat de 19-jarige Portugese linksback Paulo Lima in actie komt.

Dijkstra ondergaat vandaag een medische keuring in Nijmegen. Dumfries is wel meegegaan naar Oostenrijk, maar vliegt vandaag terug naar Nederland. Morgen (donderdag) zal hij officieel in Friesland zijn handtekening zetten onder een contract bij Heerenveen.

De kans is zeer groot dat Floranus door Pastoor nu gezien wordt als als 'de eerste' rechtsback, hoewel ook Breedijk daar speelminuten zal krijgen. Nu Saksela langdurig uit de roulatie is en Dumfries vertrekt naar Heerenveen lijken dat de twee voornaamste opties te zijn.

Paulo Lima / Lucas Woudenberg

Pastoor ziet Floranus graag als rechtsback of als 1 van de 3 centrale verdedigers in het 5-3-2 systeem en is daarom op zoek naar een linksback.

Om deze reden is de negentienjarige Portugees Paulo Lima aangesloten bij de A-selectie. De linksback staat onder contract bij Sporting Lissabon en krijgt in Oostenrijk de kans om zich te bewijzen. Hij zal in ieder geval één week meetrainen en zal kansen krijgen tegen HSV en/of Al-Sadd.

Ook Lucas Woudenberg staat nog steeds op de radar als mogelijke linksback voor Sparta. Voor Woudenberg is meer interesse, onder meer voor Heerenveen en dit leek Sparta kansloos te maken. Maar volgens Omrop Fryslan wil Feyenoord Woudenberg alleen verhuren, en zou Heerenveen alleen interesse in koop. Sparta zou wel bereid zijn om Woudenberg van Feyenoord te huren, zo wordt vanuit de Friese geruchtenmachine gemeld.

Alexandro Craninx

Wie net als Paulo Limo wellicht ook tegen HSV en/of Al-Sadd in actie komt is Alexandro Craninx. De Belgische keeper van Real Madrid (die zijn hele leven in Spanje woonde) was op proef bij Sparta. Hij wil graag bij onze club blijven, maar Real Madrid en Sparta zijn er nog niet uitgekomen. Of dat een geldkwestie is of een kwestie van prioriteiten stellen is ons niet bekend, maar wij kunnen ons voorstellen dat het dat laatste is. Bij Real Madrid zal een transfer van Craninx niet gelden als topprioriteit. In ieder geval doen de Madrilenen niet moeilijk en is Craninx in Oostenrijk weer 'op proef' aangesloten.Share |
comments powered by Disqus