Zaterdag 12 Augustus 2017 - 21:21

Sparta niet scherp genoeg

Nadat de spelers van VVV en Sparta de trappen naar het veld afgestegen waren ontstond er in de eerste 20 minuten van de wedstrijd een alleraardigst, maar niet al te fel duel. Beide ploegen leken in die eerste periode van de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd, speelden beiden in een aanvallende opstelling, maar gaven ook niet teveel aan elkaar weg. Daarbij was Sparta de bovenliggende partij. Toch was het VVV die de eerste grote kans kreeg toen de Sparta verdediging niet even stond op te letten. In luttele seconden wist de middenvelders en de verdedigers van VVV de bal bij Tissoudali te krijgen die de 1-0 op zijn slof had. De bal werd echter te slap en niet gericht ingeschoten waardoor Breuer de bal een halve meter voor de lijn wist te keren. Niet ver daarna kreeg Sparta een kans om op 0-1 te komen. Volas werd prima in stelling gebracht door Floranus er kopte mooi in. Helaas voor hem (en voor ons) raakte de bal de lat. Na de beginfase bleef Sparta wel iets beter maar werd het spel wat fletser. Echte kansen kwamen er niet meer. Wel kreeg Julian Chabot een gele kaart bij zijn debuut. De wedstrijd kabbelde wat voort en het positiespel van Sparta was redelijk maar niet goed genoeg om meer kansen te creëren. Alles leek er op dat beide ploegen met een brilstand de rust in zouden gaan, echter een gigantische blunder van Kortsmit, die vorige week zijn contract nog met een jaar verlengde, zorgde voor een enorme deceptie. Een schot recht op het doel van Clint Leermans had eigenlijk klemvast in de handen van de ervaren doelman moeten belanden, maar op raadselachtige wijze liet Kortsmit de bal passeren alsof die een in hallucinerende trip zat. 1-0 op slag van rust… wat een deceptie.

Wellicht liep er in de theepauze een drugsdealer in de kleedkamer rond die de nodige LSD verstrekte, want Sparta kwam zwaar versuft in een eigen wereld de kleedkamer uit. Niet bij de les en alle broodnodige scherpte die je als prof nodig hebt ontbrak volledig. De gehele defensie zag en keek ernaar toen Tissoudalli kort na rustde 2-0 er in schoot. Kort daarvoor raakte de Venlonaren al een keer de lat en de paal. Wedstrijd gespeeld….

Sparta werkte na de 2-0 gelukkig wel weer voor wat het waard was, maar de bus die normaal in Kerkrade voor het doel staat was ditmaal geleend door VVV. Er was geen doorkomen aan en Volas werd niet bereikt. Enige Spartaan die nog gevaar bracht was de redelijk voetballende Ryan Sanussi. Samen met Dobson en Floranus de enige Spartaan die we een voldoende kunnen geven.

Zelfs een eretreffer was ons ondanks het inbrengen van de onzichtbare Verhaar en Ache niet haalbaar. Invaller Duarte probeerde het nog wel aardig maar viel veel te laat in. Uiteindelijk maakte VVV aan alle Sparta dromen een einde en wist in de blessuretijd uit een counter nog een derde doelpunt te scoren. Dit nadat de zwakke Sparta defensie aan kracht had moeten inboeten door een (dommer) overtreding van debutant Chabot die daarmee zijn tweede gele kaart kreeg en het veld van scheidsrechter Kamphuis moest verlaten.

Een bittere pil voor Sparta dat ondanks veldoverwicht en het betere positiespel er vanavond niet voldoende stond. Op basis van de uitslag zou je kunnen denken dat we een zwaar seizoen voor de boeg hebben en dat zou zo maar wel eens realiteit kunnen worden als dit team niet versterkt wordt. Zo wordt het weer op zijn Pastoriaans breien, breien en breien en missen we stoot- en daadkracht. Desondanks dat Spartanen: we hebben al twintig keer een eredivisie ouverture niet gewonnen, we hebben meer dalen dan pieken meegemaakt, we zijn heel wat gewend en we laten ons dus niet gek maken. Op naar de eerste thuiswedstrijd en op naar de eerste drie punten van deze competitie.

Opstelling Sparta: Kortsmit; Floranus, Chabot, Breuer, Dougall; Sanusi, Spierings (82' Duarte), Dobson; Alhaft (76' Verhaar), Volas, Goodwin (67' Ache)Share |
comments powered by Disqus