Vrijdag 04 Augustus 2017 - 08:00

Sparta blijft goedkoop!

Bij Sparta zijn er wel eens supporters die vinden dat er wel heel erg veel betaald moet worden voor een seizoenskaart of voor een los ticket. Maar schijn bedriegt: Sparta is gewoon ้้n van de goedkoopste clubs van de eredivisie. Het bureau dat eerder onderzoek deed naar een ander belangrijk fenomeen in de stadions, namelijk de bierprijzen, ging nu op onderzoek uit naar de prijzen van seizoenskaarten en losse kaartjes in de eredivisie.

De prijzen van seizoenkaarten en losse kaartverkoop van alle eredivisieclubs voor komend seizoen zijn bekend, een goed moment om deze eens naast elkaar te leggen. Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar prijzen van seizoenskaarten en losse kaartverkoop. Hieruit blijkt dat PSV, wederom, de hoogste prijzen hanteert.

Grote verschillen in prijzen, ook in de top 3

Voor zeventien thuiswedstrijden bij PSV betaal je minimaal €275, Feyenoord (€257) en AZ (€250) volgen PSV op de voet. Ter vergelijking: voor hetzelfde aantal wedstrijden ben je bij Ajax €50 minder kwijt. Ajax is daarmee het goedkoopste van de traditionele top 3 en hanteert een prijs van €225,- voor een seizoenskaart.

Van de grotere clubs is Vitesse opvallend goedkoop, seizoenskaarten in het Gelredome zijn beschikbaar vanaf €170,-. Heracles Almelo biedt voor €149 veruit de goedkoopste seizoenkaart aan. Losse tickets zijn het goedkoopst bij zowel Heracles als Sparta, daar betaal je €15 voor een thuiswedstrijd.

Nieuwkomers NAC en VVV Venlo bevinden zich beiden in de middenmoot, NAC hanteert voor een seizoenskaart een prijs van €210,- en is daarmee direct even duur als FC Utrecht. VVV Venlo hanteert een prijs van €195 per seizoenkaart.

Vergelijking vorig seizoen

Er zijn vier clubs (AZ, SC Heerenveen, Roda JC en Vitesse) die de prijzen precies gelijk hebben gehouden t.o.v. vorig seizoen. De enige clubs die de prijzen voor seizoenkaarten (drastisch) hebben verlaagd zijn ADO Den Haag en Heracles Almelo. Voor enkele vakken betaal je bijna 20% minder in vergelijking met vorig seizoen. Bij PEC Zwolle, FC Groningen en FC Twente betaal je dit seizoen ook minder geld voor het goedkoopste losse ticket.

Gemiddeld betaal je bij de Eredivisieclubs dit seizoen 0,52% minder dan vorig seizoen voor seizoenskaarten, de losse kaartverkoop is gemiddeld 2,43% goedkoper geworden.

*Prijzen gebaseerd op goedkoopste kaart voor volwassenen (zonder korting). Bronnen: offici๋le clubsites.

**Speelden vorig seizoen Jupiler LeagueShare |
comments powered by Disqus