Zaterdag 03 Juni 2017 - 00:37

Sparta amateurs naar 2e klasse!

De amateurs van Sparta hebben het geflikt! Dankzij een 2-0 overwinning op SSS promoveert de RV & AV naar de tweede klasse. De redactie van ITWM Online feliciteert iedereen die de amateurs een warm hart toedragen met de promotie! Dat het op Nieuw Terbregge maar lang onrustig mag blijven!!!

Update: FLR Media maakte de volgende samenvatting van de promotiewedstrijd:

Geplukt van RV & AV's facebookpagina:

Ron Luijten brengt de R.V.&A.V. Sparta naar de 2e klasse

Het R.V.&A.V. Sparta van vertrekkend hoofdtrainer Ron Luijten speelt volgend seizoen in de 2e klasse. De rood-witten boekte in de finale van de play-offís een regelmatige 2-0 winst op SSS. Jordi en Max kregen de ruim 800 aanwezige supporters op de banken.

Overigens een best bizar aantal voor een wedstrijd die officieel nog onder de 3e klasse viel. Het zal niet heel vaak zijn gebeurt dat een wedstrijd op 3e klasse niveau zo veel supporters wist te binden.

In de wedstrijd gebeurde vrij weinig. Over en weer waren wat kansjes maar de echt grote kansen bleven lang uit. De 1-0 van Jordi de Zwart viel na goed doorjagen en de 2-0 van Max Hoornweg viel in blessuretijd uit de omschakeling. Zo boekte de Spartanen een op basis van het voetballend vermogen verdiende overwinning.

SSS probeerde het vooral met lange ballen maar de verdediging van Sparta stond vandaag uitstekend. De weinige kansen die de gasten kregen werden verijdeld door keeper Massimo van Ewijk. Hij deed onder andere na een klein uur spelen goed zijn plicht bij een kopbal van dichtbij.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk, Clint van Stee, Calvin Lupgens (78e Pieter Hofman), Kevin Jumelet, Danny Abbing, Edinho Pique, Allon Coomans, Danny Langstraat, Gianno Soares (68e Ibo Ozbilek), Jordi de Zwart, Wesley van den Dries (85e Max Hoornweg)

Met de promotie naar de 2e klasse sluiten Ron Luijten en zijn technische staf een periode van bijna vier jaar bij R.V.&A.V. Sparta af. Het verhaal is bij de vaste volgers wel bekend maar voor de overige lezers zullen we het hier nog eens in het kort beschrijven.

In 2013 is door een stuk of negen Spartanen de beslissing genomen om de R.V.&A.V. Sparta helemaal vanaf de basis op te bouwen. Onder de bezielende sportieve leiding van Ron Luijten werd in 2014 de competitie in de 4e klasse begonnen. Dit leverde al direct in het eerste seizoen het kampioenschap op.

Het tweede seizoen lukte de promotie niet omdat vv Rhoon dwars lag in de play-offís. Ter zelfde tijd bleek dat de R.V.&A.V. Sparta in de eerste twee seizoenen grote stappen voorwaarts had weten te maken. Vooral organisatorisch werd het draagvlak steeds breder. Een noodzakelijk iets omdat de club los staat van de betaald voetbalorganisatie en dus alles uit eigen financiŽle middelen moet doen.

Ondanks die beperkende positie is de technische staf er met de technische commissie in geslaagd om goede voetballers aan R.V.&A.V. Sparta te binden waarvan velen voetballend beter zijn geworden op Sportcomplex RMC Nieuw Terbregge. Zo is met de juiste motivatie en de juiste kwaliteiten een mix gemaakt die op en naast het voetbalveld representatief is voor R.V.&A.V. Sparta.

Dat laatste is een puzzelstukje dat van groot belang is. Via het verenigingsarchief zijn er statuten uit 1891 die in grote lijnen het fundament vormen voor de wijze waarop R.V.&A.V. Sparta momenteel in de ontwikkeling staat.

Bij R.V.&A.V. Sparta weet men goed wat men wil en heel goed wat men niet wil. In de praktijk kan dat betekenen dat een speler vanwege het afwijkende gedrag niet welkom is bij R.V.&A.V. Sparta.

Vanuit die ideologie is het de bedoeling in het plan om voor 2020 door te groeien naar de eerste klasse en als het even kan naar de hoofdklasse. Weer een volgende stap in het proces dat met een regelmatig traject van vallen en weer opstaan zal gaan. Nu is de tijd voor de spelers om na het promotiefeest op vakantie te gaan.

Medio augustus wordt iedereen weer op een dan flink gerenoveerd Sportcomplex RMC Nieuw Terbregge verwacht. De tweede klasse is sportief weer een stapje hoger. Er zal in het begin vast het een en ander fout gaan maar dat hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Van wie bij Sparta speelt wordt verwacht dat men door schade en schande beter wordt.

De R.V.&A.V. Sparta bestaat thans ruim 129 jaar door mensen die durven beter te worden. Bok de Korver heet nu Kevin Jumelet. Ole Madsen heet nu Max Hoornweg. Ad Verhoeven heet nu Allon Coomans.

De namen van de spelers zijn veranderd maar de geest van het oude R.V.&A.V. Sparta is terug en vormt de verbindende basis voor de toekomst.Share |
comments powered by Disqus