Vrijdag 05 Mei 2017 - 12:07

Spanning stijgt in Zwolle, Kerkrade, Rotterdam en Nijmegen

Rechtstreekse handhaving: het is nog steeds mogelijk. In de eerste plaats zal Sparta tegen Go Ahead en Twente zeer veel beter voor de dag moeten komen dan in de laatste wedstrijden. Daarnaast zijn we ook afhankelijk van wat er gebeurt op andere velden.

In de loop van zaterdag wordt op deze site en voorbeschouwing geplaatst op Sparta-Twente. Vandaag blikken we vooruit naar het programma van (Sparta en) de concurrenten.

Onze club zal natuurlijk in eerste instantie zelf punten moeten gaan halen, maar tegelijkertijd moeten we kijken naar vooral Roda en Zwolle. Alle wedstrijden worden (zondag 7 mei en zondag 14 mei) tegelijkertijd gespeeld en beginnen om 14:30 uur. De stand onderin ziet er nu als volgt uit.


Excelsior

Programma: Excelsior - Feyenoord en ADO - Excelsior

ADO is officieel veilig. Excelsior officieel nog niet, maar deze hoort alleen nog in theorie in dit 'topic' thuis. Zelfs als Sparta de Kralingers al via een klein wonder nog weet te passeren, dan nog zal Excelsior op de ranglijst niet gepasseerd worden door 3 ploegen. Het ITWM wetenschappelijk bureau heeft daarom berekend dat Excelsior 99,034 % zeker veilig is; een compliment in de richting van het oosten van Rotterdam.


PEC Zwolle

Programma: PEC Zwolle - Heerenveen en PSV - PEC Zwolle

De ploeg van Ron Jans heeft goede papieren om zich rechtstreeks te handhaven. Helemaal gerust zullen ze er in Zwolle toch niet op zijn, met PSV-Zwolle als laatste wedstrijd van het seizoen. Als het verschil tussen Zwolle en Sparta na aanstaande zondag minder is dan drie punten, dan wordt het zweten in Zwolle: Sparta heeft namelijk een veel beter doelsaldo.


Roda JC

Programma: Roda JC - Willem II en Vitesse - Roda JC

Op papier heeft Roda thuis tegen Willem II en uit tegen Vitesse (dat nergens meer om speelt) een relatief eenvoudig programma. Maar net als alle clubs onderin heeft Roda geen geweldige ploeg en relatief makkelijk is dus ook voor Roda gewoon lastig. Bovendien is er weer eens onrust rondom die club, wat de druk niet zal verlagen. Het doelsaldo zou uiteindelijk een rol kunnen gaan spelen en het doelsaldo van Sparta is beter dan dat van Roda.


Sparta

Programma: Sparta - Twente en Go Ahead - Sparta

Thuis tegen Twente dat nergens meer om speelt en uit tegen de nummer laatst; de tegenstanders hoeven het probleem niet te zijn. Sparta voetbalt de laatste wedstrijden vooral tegen zichzelf. De wijze waarop de rood-witte brigade voor de dag kwam tegen Excelsior, Roda en ADO doet bij veel supporters de moed in de schoenen zakken. Weet Sparta tegen Twente uit de mega-dip te komen, dan kan dat nog net op tijd zijn.


NEC

Programma: NEC - AZ en Heerenveen NEC

NEC staat in punten gelijk met Sparta, maar heeft een veel slechter doelsaldo. De Nijmegenaren hebben de trainer eruit gegooid en hopen op een schokeffect.


Go Ahead

Programma: Ajax - Go Ahead en Go Ahead - Sparta

Rechtstreekse handhaving is voor Go Ahead niet meer mogelijk. Als Go Ahead niet wint in de Johan Cruijff Arena, dan is de ploeg uit Deventer gedegradeerd. Enige berusting is al voelbaar in Deventer. Mocht Go Ahead na zondag onverwacht nog een kans maken op de play-offs, dan komt Go Ahead - Sparta van 14 mei natuurlijk onder hoogspanning te staan. Eerst zondag 7 mei maar eens afwachten.Share |
comments powered by Disqus