Donderdag 26 Oktober 2017 - 10:33

Simon de Jong vertrekt uit het bestuur van Sparta

Simon de Jong vertrekt uit het bestuur van Sparta. Hij heeft aangegeven dat hij zijn drukke internationale werkzaamheden niet meer kan combineren met een bestuursfunctie binnen de Kasteelclub.

Een opmerkelijke stap, temeer omdat De Jong als niet-uitvoerend bestuurder functioneerde in de One-Tierrrr Board, dat zou eigenlijk niet al teveel tijd moeten kosten, maar ok, wellicht wordt dat onderschat. Of wellicht zijn er verschillen van mening over de koers van de club en komt dat later nog naar buiten. Dat laatste is zeker niet uitgesloten want De Jong is een man met een scherpe Spartaanse mening. Laten we niet hopen dat al te grote meningsverschillen zijn, want het zou natuurlijk erg prettig zijn als Simon de Jong via zijn bedrijven een nauwe en positieve sponsor-supportersband met Sparta houdt! Voor nu zegt het Sparta bestuur zijn vertrek te betreuren en laten we dat dan ook maar aannemen. Het bestuur dankt hem ook voor zijn jarenlange inzet en die jarenlang inzet was er inderdaad, want De Jong zijn Sparta CV is groot.

De Jong is al tientallen jaren verbonden aan onze club. Hij is natuurlijk supporter. Hij behoorde ooit tot een groep investeerders (met de Jager en Achten) die aan Sparta leenden in de hoop de stap naar het linkerrijtje te maken. Later maakte hij onderdeel uit van de zogenoemde 'sponsorgroep'. Eerder had hij al via Econosto gezorgd dat Sparta een shirtsponsor kreeg. Hij is en was via zijn bedrijven Sparta-sponsor, maakte deel uit van het bestuur en in het verleden ook van de Raad van Commissarissen. Hij stond erom bekend een mening te hebben op vele Spartaanse vlakken, waaronder het sportieve vlak. Dat laatste niet altijd tot ieders tevredenheid, dat moet gezegd worden, maar wat in ieder geval zijn verdienste was, was dat Adri van Tiggelen aangesteld werd na het ontslag van Mike Snoei en dat was een meer dan uitstekende zet - onder leiding van 'De Spijker' promoveerden we niet veel later ten slotte in Helmond.

Laten we hopen dat De Jong als sponsor en supporter bij Sparta betrokken blijft en gezien zijn Sparta CV valt het zeker niet uit te sluiten dat hij ooit nog eens terugkeert in een bestuursfunctie.

Vacatures?

Het One-Tierrrrrr Board zou overigens gaan bestaan uit 10 personen, zo werd in 2015 gemeld. De vacature van Bestuurslid Voetbalzaken is na het vertrek van Pim Verbeek nog steeds niet ingevuld (overigens een kwalijke zaak - in een voetbalbedrijf zou natuurlijk wel minimaal één bestuurder meer dan gemiddeld verstand van voetbal moeten hebben) en er komt nu ook een vacture vrij als niet-uitvoerend bestuurslid. Sparta werft niet in het openbaar naar niet bestuursleden, maar open solliciteren kan natuurlijk altijd via info@sparta-rotterdam.nl.Share |
comments powered by Disqus