Donderdag 25 Januari 2018 - 13:37

Semper: Waarschijnlijk Nienhuis op goal

De lucht boven ons Kasteel vanochtend was oestergrijs. En dat voorspelt veel goeds, omdat oesters, zo leerde ik van mijn ITWM-eindredacteur (met roots in Zeeland en daarom soms ook zo stug) één van de bekendste afrodisiaca zijn, oftewel zinnenprikkelende voedingsmiddelen. Deze schelp uit zee is rijk aan fosfor en licht verteerbaar. Casanova –wie kent hem niet?- beschouwde oesters als hèt seksmiddel bij uitstek. Een prikkel voor de geest, de zinnen en de liefde’, aldus de vrouwtjesversierder.

Terug naar Sparta. De vaste watchers waren in grote getale opgekomen. Vandaag geen spoor van het journaille. Behalve de fotograaf waarmee ik een aantal maanden geleden bonje kreeg. Alles is weer vergeven en vergeten.

Bart Vriends was vandaag afwezig. Naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. Gecondoleerd Bart. Roy Kortsmit was er ook niet. Hij ondervindt nog teveel hinder van z’n bilspier. Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat Leonard Nienhuis morgen het doel zal verdedigen in en tegen Heerenveen. De algemene verwachting: men ziet mogelijkheden op het behalen van resultaat.

Soufian Ahannach betrad als eerste het veld. Ik: “Ben je al een beetje gewend? Je speelde een aardige wedstrijd. Ik zeg met opzet aardig want we zijn hier bij Sparta en dan is het niet gauw goed.” Hé, daar hebben we Ben Kempers. U weet wel de oud-teammanager uit de tijd van Mike Snoei en Wiljan Vloet. Ja, alles gaat goed met hem. Hij had nog wat ouwe jassen in de kofferbak liggen. Of iemand interesse had. Nu kijk ik tegen een winterjas van Kelme aan, bedankt Ben.

Fred Grim vond het maar raar dat besloten trainen. Voor hem hoefde het niet. “We hebben gisteren niks geheimzinnigs gedaan, dus ja.” Dick was vandaag ook weer aanwezig in de goede zin van het woord. De ‘kleine generaal’ had vandaag opbeurende woorden voor zijn spelers en hij bemoeide zich zichtbaar met de training. Begeleid met driftige handgebaren, zoals we die van hem kennen. Geert Meijer was er ook vandaag en kwam met teksten.

Over Sander Fischer: “Hij had hem die bal gewoon moeten laten aannemen. Die speler van Excelsior kon geen kant op.” Morgen heb je Heerenveen-spits Veerman, is ook zo iets. Laat hem de bal maar aannemen, maar blijf van hem af. Geen overtreding maken. Gewoon meelopen en van hem afblijven.” Gehoord Fischer? Sander werd ook nog even apart genomen door Fred Grim. Samen gingen ze het gesprek aan. Waar het over ging? Over Veerman en dat hij hem de bal mag laten aannemen?

Cor Pot was er ook vanochtend en hem maar eens gevraagd waar de versterkingen blijven. Cor: “We zijn er echt hard mee bezig, maar ja.” Geen teksten waar we iets mee kunnen. Wat had u anders verwacht? De vaste watchers: “We maken teveel individuele fouten en we moeten nu echt punten gaan pakken, want anders degradeer je rechtstreeks.”

U hoort het Spartanen het is vijf over twaalf en van versterkingen geen spoor. Voor de helden die het morgenavond aandurven: een goeie reis met hopelijk op zijn best een punt.Share |
comments powered by Disqus