Dinsdag 10 Oktober 2017 - 15:55

Semper is positief op training en trainer

De lucht boven ons Kasteel was vanochtend grijs als theelood. Bart Vriends ontbrak evenals als Dalibor Volas. Mogelijk dat ze minuten maken bij Jong Sparta dat vandaag vriendschappelijk speelt tegen FC Volendam.

Onze internationals Deroy Duarte, Illias Alhaft, Craig Goodwin en Julian Chabot waren afwezig. Het ging vandaag onder meer over het slachthuis en de nakende basisplek voor Deroy Duarte. De trainer ontslaan is gn optie, vind ik. Neen, ook niet na twee nederlagen tegen Ajax en Excelsior. Ik confronteerde teammanager Leen van Steensel hiermee. Die dacht niet dat we twee keer gaan verliezen. Al vond hij wel dat de statistieken in mijn voordeel spreken.

Hij ging weer aan zijn werk. Op mijn opmerking dat hij het resultaat kan teruglezen, liet Leen mij lekker lullen. Ik lees nooit niks. Prima Leen. Nico Pijpers, een bekende reaguurder hier, zal de verrichtingen van onze helden de komende maanden van afstand volgen. Hij vliegt binnenkort naar zijn dochter, die in de United States woont. Nico komt pas 10 februari terug.

Iedaahoo is inderdaad ver weg, maar de hond gaat mee. Dennis van Bergen, u weet wel de reporter van het Algemeen Dagblad die Sparta in zijn pakket heeft vindt dat Deroy Duarte een basisplek verdient. Dan kan Robert Mhren op 9 en Ragnar Ache even in de wachtkamer. George Dobson en Kenny Dougall op het middenveld erbij en gaan met de banaan.

H, daar is de beste materiaalman van Europa: Ben Wessels. Ik zei hem dat ik vond dat hij een leuke vrouw had. En ja, ook hun babytje was goed gelukt. Toch een wonder niet? Ben kon erom lachen en ja hij zou mijn complimenten doorgeven aan zijn vrouw. We kwamen te spreken over pensioenen. Je moet toch wat bij een training. Nico Pijpers geniet al sinds zn 58e van zijn pensioen. Dennis van Bergen had geen idee hoe hij als zzp-er dit moest aanpakken. Sparen Dennis. Sparen.

Nico was dertien jaar toen hij voor het eerst meeging uit werken naar het slachthuis. Samen met zijn vader, die het maar matig waardeerde dat hij naar de ambachtsschool wilde. Jij gaat maandag met mij mee. En zo geschiedde; verdiende hij wel mooi 700 gulden in de week. Niet slecht toch?

Daar maakte Michel Breuer een mooie inspanning. Met de bal aan de voet stormde hij centraal naar voren en gaf een puntgave assist. Dit hoogstandje zou hij diverse malen herhalen tijdens deze training. Die staat er goed op en lijkt helemaal op de weg terug. Kolere, Wesley van der Stam heeft ook een jas uitgedaan. Veel sporten en opletten wat je eet doet wonderen. Top Wes, volhouden. Ja Spartanen wat meer? Hans Reitzema is ook een aardige gozer. Wat? Ja hij is een positiviteitsgoeroe nou en? Eenheid door verscheidenheid.

Nogmaals, de trainer ontslaan is geen optie. Neen, ook niet na 2 nederlagen tegen Ajax en Excelsior. We gaan gewoon met zn allen door op de ingeslagen weg. De punten komen vanzelf. Effe doorzetten nu. We zitten immers pas in week 6 van de voorbereiding. Dus wat willen we nou? Voortschrijdend inzicht ten aan zien van de ideale opstelling komt wel. Alex Pastoor is niet achterlijk. Dat hij een buslading verkeerde spelers heeft aangetrokken is een vaststaand feit en dient een punt van kritische discussie te blijven.

We worden heus wel 15e. De punten moeten toch een keer komen. Daar is het wachten op. Ik zag verder geen bijzonderheden deze training. Behalve een beetje slap gelul, want de vijand leest mee. Van Bergen was onlangs nog bij Rick van Drongelen op bezoek geweest in Hamburg. Grote Mercedes onder zijn kont. Mooi ventje hoor, die Zeeuw. Het is hem van harte gegund. Laten we niet vergeten dat dit ook een verdienste van deze trainer is geweest, hem te laten debuteren.

Het is niet allemaal kut wat de klok slaat. Tel je zegeningen; een andere trainer? Wat dan? Wordt het dan beter? Kost ons een hoop geld en dat hebben we niet. Het is bovendien aan de spelers om deze vraag te beantwoorden. Voor ons supporters geldt afwachten en voorbereiden op twee verlies partijen. Daarna kijken we verder. Ja, ik predik de vrede wat wil je anders?

Resultaten hebben we nodig. Waarom niet tegen Ajax en Excelsior. Wie zijn ze dan?

Hup Sparta.Share |
comments powered by Disqus