Zaterdag 28 Januari 2017 - 18:58

Semper gaat langs op Kasteel

De lucht boven ons Kasteel was als de mist die afgelopen dinsdag boven het stadion van Volendam hing. Kolere hé. Ja ik moet alles echt effe van mij afschrijven, want het gaat kut met de ploeg.

Daarom ben ik deze ochtend naar Het Kasteel getogen. Wat? Er was geen training? Ja én? Nieuws is er altijd, als je het maar weet te vinden. En aangezien ik hier ben aangesteld als verslaggever van de training dan doe ik ook verslag van de training die er niet is. Spartanen genoeg hoor, ook vandaag. Daar heb je Marco Jongepier, materiaalman en assistentscheidsrechter bij het eerste elftal van de R.V.A.V. Vroeg hem wie hij de perfecte Spartaan vond.

Ik: “Jules Deelder?" Marco: ’’Nou neen, dat vind ik niet zo een goede Spartaan want waar is hij dan?’’ Ik keek om me heen, en inderdaad Jules, die ik in tegenstelling tot vele anderen een sterk optreden vond hebben bij Eva Jinek, schitterde door afwezigheid. Marco: “Ik houd persoonlijk niet zo van schreeuwers. Hier dit is een Spartaan naar mijn hart”, zei hij wijzend naar terreinmeester Michel de Zeeuw die langs liep met een boormachine onder zijn arm.

Wilde ook hem onderhouden over de prestaties van onze helden, maar hij had geen tijd.Was op zoek naar iemand waar hij een afspraak mee had. Daar had je de persoon in kwestie. Michel liep op hem af, gaf hem een hand en verdween door de hoofdingang naar binnen, de boormachine onder zijn arm geklemd. Geen idee wat of hij ging doen met die boormachine.

Daar was Dave van der Meer met onder zijn arm een heel brood. "Je blijft toch honger houden hé, Dave.” Wist u trouwens dat Marco Jongepier naar Heerenveen gaat lopen voor het goede doel. Wij spelen op zaterdag 1 april tegen PSV en dan de dinsdag erop tegen Heerenveen.

Attenooie, daar heb je Thomas Verhaar. Erop af, Semper. Ik: ’’Nu komt het erop aan. Nu moet je de dingen blijven doen, die je moet doen en waar je goed in ben.’’ Tijdens de voorbereiding was ik Thomas in de stad tegen gekomen en destijds zei ik dat hij beter zijn best moet doen.Had het nog niet gezegd of hij raakte geblesseerd tegen Augsburg. Ik refereerde aan dat gesprekje wat ik destijds met hem had en vroeg of hij het nog wist.Ja dat wist hij nog. Ik zei hem dat ik dit destijds niet kwaad bedoelde en dat hij het prima deed, maar nogmaals: nu komt het erop aan."

Thomas beaamde dat het beter moest en beloofde zijn stinkende best te doen en stapte in zijn blikje. Weg was hij. Potverdikkie, daar had je Roy Kortsmit. Ik: ’’Gefeliciteerd.’’Roy: “Waarmee?’’Ik: ’’Met je groei, maar we moeten nu wel van Feyenoord winnen en ook jij net als Thomas moet nu de dingen blijven doen waar je goed in bent.Jij ben het begin van de as, je voetbalt goed mee, je uittrap is prima verzorgd, je bent een penaltykiller, maar het wordt nu toch echt tijd dat je een aanvaller de kop van zijn romp slaat bij hoge ballen.’’ Roy zei dat we rustig moesten blijven en dat pas dan alles goed komt.

Ik keek nog een keer om en daar reed Alex Pastoor juist weg.Jammer, die heb ik gemist. Ook voor hem had ik wel teksten gehad.Had hem willen zeggen dat alles mensenwerk is en dat ook hij fouten mag maken.Vanaf nu komt het erop aan Spartanen elke wedstrijd moeten we alles op alles zetten om resultaat te boeken.

Zelf beloof ik weer wat vaker de pen ter hand te nemen en alles uit de kast te halen om het verdomde degradatiespook weg te jagen. U heeft het gehoord: de selectie bij monde van Thomas en Roy hebben het zelf gezegd. Rustig blijven!’’Share |
comments powered by Disqus