Zaterdag 19 Augustus 2017 - 17:19

Sander Fischer naar Sparta

Sparta heeft deze middag een akkoord bereikt met Sander Fischer. De 28-jarige verdediger tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Waarom Sparta voor Fischer heeft gekozen is helder. Pastoor zocht nog een Nederlands sprekende speler voor achterin, met de nodige ervaring, die financieel haalbaar was en zelf wilde. Die markt is niet bijster groot.

De linksbenige centrale verdediger Job van der Linden was de eerste keuze, maar Van der Linden zelf stond niet te trappelen om bij een club die thuis speelt op kunstgras uit de voeten te kunnen. Daarnaast is Van der Linden (mede vanwege een doorlopend contract en zijn hogere salaris bij AZ) financieel moeilijker haalbaar, zelfs als hij besluit wel naar Sparta te willen komen. Of de transfer van Van der Linden nu definitief van de baan is? Helemaal zeker is dat nog niet, maar het lijkt van wel, want Fischer is pas benaderd nadat Van der Linden zijn bedenkingen heeft geuit.

Fischer vertelt: “Afgelopen week heb ik gesprekken gevoerd met Alex Pastoor. Het is een duidelijk verhaal, hij heeft me verteld wat hij van me verwacht, niet alleen over de voetballende aspecten, maar ook wat hij van mij verwacht op mentaal vlak en op gebied van leiderschap".

Dat Fischer altijd strijd levert in het veld zal niemand betwisten, ook past hij binnen het profiel van ervaring, Nederlands sprekend en financieel haalbaar. Er zijn alleen de nodige vraagtekens of hij met zijn kwaliteiten Sparta een stapje omhoog kan brengen. Ruim een jaar geleden stond Fischer onder contract bij Excelsior. Hij deed het daar goed en er was enige interesse van onder andere van Heerenveen. Tot een transfer kwam het echter niet. Fischer kon ook bij Excelsior bijtekenen, maar hij wilde Excelsior toch verlaten. Nieuwe uitdaging en zo en natuurlijk ook wat meer geld. Het liefste wilde hij hogerop, maar het werd Go Ahead.

Go Ahead degradeerde en Fischer besloot gebruik te maken van een clausule in zijn contract om transfervrij te vertrekken bij degradatie. Ondanks zijn transfervrije status stonden de clubs de afgelopen weken niet in de rij. Bij Fischer is er altijd net die twijfel of hij wel beter kan dan onderkant eredivisie. Laten we hopen dat hij die twijfel bij Sparta wegspeelt en dat hij van het komend seizoen het beste seizoen uit zijn carriere kan maken.

Tegen PEC Zwolle komt Fischer nog niet in actie.Share |
comments powered by Disqus