Dinsdag 23 Mei 2017 - 14:01

Roland Bergkamp weg bij Sparta

Roland Bergkamp gaat Sparta verlaten. Het aflopende contract van de spits wordt niet verlengd. De 26-jarige spits speelde 33 wedstrijden voor onze club.

Bergkamp had een loopbaan bij Brighton & Hove Albion, Rochdale FC, VVV Venlo en FC Emmen achter de rug voordat hij in de zomer van 2015 over kwam van FC Emmen. In zijn eerste seizoen bij Sparta speelde hij 31 wedstrijden. Hij maakte in het seizoen 2015/2016 zes goals, erg weinig voor een spits bij een kampioensploeg. Toch werd Bergkamp alom gewaard als pilssssleague spits. Hij bleek de spreekwoordelijke kapstok, waaromheen Brogno, Verhaar en Van Moorsel konden excelleren. Voor die grote bijdrage aan het kampioenschap zijn we Bergkamp ontzettend dankbaar!

Waar velen overtuigd waren van zijn kwaliteiten als pilssssleague spits, hadden dezelfde velen grote twijfels of hij ook een eredivisie-waardige spits zou zijn. Uitsluitsel daarover hebben we niet kunnen krijgen. In de voorbereiding van dit seizoen raakte de aanvaller geblesseerd aan zijn knie. Hij was een half seizoen uit de roulatie. Hij kreeg twee invalbeurten, maar toen sloeg het blessureleed opnieuw toe. Hij kreeg een blessure aan de aanhechting van de heup en kan pas weer volgend seizoen in actie komen. Dat zal dus niet bij Sparta zijn. Ongetwijfeld staat er clubs uit de top van de Jupiler League klaar om hem in te lijven. We wensen hem veel succes!Share |
comments powered by Disqus