Maandag 20 Mei 2013 - 16:42

R.I.P. John Kerstholt

John Kerstholt is vanochtend rustig in zijn slaap op 61-jarige leeftijd overleden. Een groot verlies voor zijn familie, vrienden en al zijn bekenden van wie er vele bij Sparta rondlopen.

John Kerstholt was Spartaan in hart en nieren, terwijl hij zich ook inzette voor zijn tweede voetballiefde VOC, waar hij in het verleden onder meer elftalbegeleider was. Historische Spartaanse feiten kon hij oplepelen als geen ander, emoties tijdens een wedstrijd waren hem niet vreemd en om een mening over onze geliefde club zat hij ook al nooit verlegen. Veel trouwere supporters als John kom je niet tegen. Hij was fanatiek toen Sparta tot de subtop van Nederland behoorde. En hij was nog net zo fanatiek toen Sparta afzakte naar de subtop van de eerste divisie.

John was 50 jaar lid van Sparta en bijna 40 jaar lid van Vereniging ’De Sparta Supporter’. Hij was met zijn winkel trouw adverteerder in de papieren versie van ITWM en zette zich op tal van andere manieren in voor Sparta. Zo was hij tot aan zijn overlijden lid van de Stichting Sparta 1888 en de Spartaanse Museumcommissie. Op 1 april 2013 werd hij door Sparta volkomen terecht onderscheiden als Lid van Verdienste. Maar bovenal was John een vriendelijk en warm mens.

John Kerstholt was al langere tijd zeer ernstig ziek. Aan het einde van het vorige jaar liet hij in bredere kring weten dat hij nog maar enkele maanden te leven te had, iets wat bij intimi al langer bekend was. Via onder meer Ad Borstlap van de supportersvereniging werden diverse meelevende Spartanen op de hoogte gehouden van de zeer moeizame situatie van John. Hij heeft in de laatste maanden nog een welkome opleving gehad, tot enkele weken geleden. Toen ging zijn gezondheid toch weer steeds verder achteruit. De ziekte was niet te overwinnen.

John liet onlangs in een indrukwekkende brief weten dat het zijn laatste grote wens was om de promotie van zijn zo geliefde club Sparta nog mee te mogen maken. (Klik hier om deze brief nog eens terug te lezen.) Zelfs terwijl hij wist dat hij spoedig zou overlijden maakte hij zich dus nog druk om 'zijn cluppie'. En niet alleen over de promotie zelf. Hij was bezorgd over de vaak matige support van ons als Sparta supporters. Hij verzocht ons allen om de club te steunen richting promotie. Wat (misschien wel mede door zijn brief) tegen Fortuna thuis ook hartstochelijk gebeurde.

Het was echter niet voldoende. John had, net als wij allen, de hoop dat promotie via een kampioenschap bewerkstelligd kon gebeuren. Maar Sparta werd geen kampioen. En John zal de promotie die er zondag hopelijk alsnog komt, niet mee kunnen maken. Dat gegeven valt in het niet, met de werkelijkheid dat John geliefd was en gemist zal worden. Op veel te jonge leeftijd heeft hij het leven vaarwel moeten zeggen.

Er is nog niet bekend waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden.

De redactie van ITWM wenst alle vrienden en familie heel veel sterkte met dit gigantische verlies. Rust zacht, John.Share |
comments powered by Disqus