Maandag 04 September 2017 - 12:11

Pinchhitter Proschwitz naar Sparta

Nick Proschwitz sluit aan bij Sparta

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Nick Proschwitz over een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. De 30-jarige aanvaller komt transfervrij over van Sint-Truiden.

Voor Nick Proschwitz is het spelen in een buitenlandse competitie niet nieuw. De Duitser klom via de O19 van sv Greuther Fürth en de tweede elftallen van Hoffenheim, HSV, Wolfsburg en Hannover 96 op naar het serieuze werk. Via FC Vaduz in de Zwitserse Challenge League vertrok hij naar FC Thun in de hoogste divisie van het Alpenland. Daarna volgden nog perioden bij sc Paderborn, Hull City, Barnsley, Brentford en Coventry City. Na het Engelse avontuur volgde een terugkeer bij Paderborn in de 2. Bundesliga. De afgelopen twee seizoenen stond hij onder contract bij vv Sint-Truiden.

Trainer Alex Pastoor heeft de gewenste extra aanvaller binnen: “Na het vertrek van onder andere Mathias Pogba zochten we nog een aanvaller die complementair kan zijn aan de aanvallers die we reeds hebben in onze selectie. Met ruim 300 wedstrijden en bijna 100 doelpunten in het betaalde voetbal en het spelen in meerdere competities voegen we daarmee ook ervaring toe aan onze jonge selectie.”

Bron: Sparta Rotterdam


RTV Rijnmond weet nog een grappig feitje over Proschwitz:

Sparta haalt transfervrije spits Nick Proschwitz

De transfermarkt is gesloten, maar Sparta Rotterdam heeft toch nog een nieuwe spits gehaald. De Duitse aanvaller Nick Proschwitz komt transfervrij naar Het Kasteel.

Proschwitz speelde recent voor Sint-Truiden in België, waar zijn contract ontbonden werd. Daarvoor speelde hij bij Paderborn, waar zijn contract ontbonden werd na een bijzonder incident. Tijdens een trainingskamp liet hij zijn geslachtsdeel zien aan een vrouw en werd op staande voet ontslagen.

De Duitser maakte tot op heden 94 competitiegoals in zijn carrière.

Bron: RTV Rijnmond. Beeld: Carla Vos.Share |
comments powered by Disqus