Maandag 23 Januari 2017 - 21:29

Pastoor en Kortsmit zijn goed voorbereid op Volendam-uit

Bekervoetbal kan schitterend zijn. En eigenlijk maken we dat dit seizoen al mee. De Schapenkoppen werden geslacht, PSV werd verslagen, in Almelo won Sparta van Heracles en nu lonkt de halve finale.

Als er na verlenging nog steeds een gelijkspel op de borden staat, dan volgen er penalty's. Sparta is daarop goed voorbereid. Na de competitiepot Heracles-Sparta neemt de technische staf geen risico's meer met het nemen van penalty's. Pastoor heeft daarom de lijstjes gemaakt, spelers hebben wat geoefend op strafschoppen en Roy Kortsmit heeft zich zelfs al verdiept in de penaltynemers van Volendam. Gewoon, voor het geval dat. En dat is niet zo gek, want Kortsmit kennen we toch wel als een penaltykiller. Volgens het AD heeft Kortsmit zelfs een reddingspercentage van zo’n zestig procent als het om gestopte penalty's gaat. Noem het gerust een specialisme van hem.

Opvallend is dan ook dat Korstmit voorstander is van de door Marco van Basten gepromote shoot-outs. ,,Het ziet er voor het publiek toch een stuk spectaculairder uit” aldus Kortsmit in het AD. "Bovendien kun je als doelman meer een sturende rol vervullen in zo’n één tegen één-situatie, een speler net even sneller op het verkeerde been zetten. Dus ik zeg: laat die shoot-outs maar komen.”

Ongeveer 760 kaarten verkocht

Er zijn op het moment van plaatsen ongeveer 760 van de 800 aan Spartanen beschikbaar gestelde kaarten verkocht. Er zijn dus nog ongeveer 40 kaarten beschikbaar voor de reguliere bus. Surf naar www.spartakaartje.nl , sluit je aan en steun Sparta ook in Volendam!

Dinsdagochtend een voorbeschouwing

Alex Pastoor mist alleen Daniël Breedijk. En afhankelijk van wat de tuchtcommissie beslist mag hij zelf wellicht ook niet op de bank beginnen. Maar goed, Pastoor bepaalt natuurlijk wel gewoon wie er spelen. En naast Breedijk zijn alle spelers beschikbaar. Dat is erg prettig gezien het feit dat Volendam-Sparta pas om 20:45 uur begint. Dit potje misschien kan leiden tot een lange avond en vrijdag dan alweer de belangrijke pot tegen Willem II op het programma staat. In de loop van morgen(dinsdag)ochtend een voorbeschouwing op Volendam – Sparta.Share |
comments powered by Disqus