Maandag 23 Januari 2017 - 18:14

Pastoor niet akkoord met schikkingsvoorstel

Alex Pastoor werd tegen AZ vlak voor tijd naar de tribunes gezonden omdat hij zich tegenover de vierde official niet kon inhouden. Gewoon dom natuurlijk van de ervaren coach. De aanklager betaald voetbal van de KNVB wil hem nu voor maar liefst drie duels schorsen, waarvan één duel voorwaardelijk. Pastoor gaat niet akkoord met dit voorstel.

Dat Pastoor niet akkoord gaat, is waarschijnlijk wel terecht, want het lijkt een vrij absurde eis. Zoiets krijgen spelers voor een behoorlijk smerige overtreding. Pastoor zou naar eigen zeggen alleen maar 'contact hebben proberen te zoeken' met de vierde official en hij had 'vragen waar hij geen antwoorden op kreeg', onder meer over het aantal vrije trappen dat AZ kreeg. De vierde official (het heerschap Dieperink) zegt echter dat Pastoor wel wat verder is gegaan dan dat. Volgens de 4e official zou Pastoor dreigende of intimiderende taal zou hebben gebruikt.

Nou zal dat laatste ongetwijfeld wat overdreven zijn, maar het blijft compleet nutteloos dat Pastoor dusdanig tegen de vierde official communiceert dat hij eruit wordt gestuurd. En dan na afloop voor TV zo'n vierde official aanpakken is ook behoorlijk amateuristisch. Dan kan je er bijna op wachten dat een aanklager er eens even flink tegenaan gaat. Van een speler zou Pastoor dat terecht niet slim vinden en tja, dat is het dus van Pastoor zelf ook niet. Geef als trainer gewoon het goede voorbeeld aan je spelers en laat je er niet uitsturen. En als het je dan toch overkomt, wees dan zo verstandig om later voor de camera 'slimme' antwoorden te geven.

Maar goed, Pastoor zal nu waarschijnlijk Volendam-uit en misschien ook Willem-II uit van de tribune moeten aanschouwen. De tuchtcommissie gaat zich vanavond over de zaak buigen. Dinsdagochtend volgt de uitspraak. Laten we hopen dat de uiteindelijk straf meevalt.Share |
comments powered by Disqus